Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odmetnula se

Otpao savez Holy – laburisti. SDP ju je 'kupio' članstvom u 3 odbora

'20.09.2012., Zagreb - Mirela Holy, saborska zastupnica SDP-a.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Patrik Macek/Pixsell
26.10.2012.
u 17:10

– Razgovori su prekinuti u srijedu, to je završena priča – poručio je kratko Dragutin Lesar

Umjesto da je postala SDP-ova odmetnica i kandidatkinja Hrvatskih laburista za gradonačelnicu Zagreba, Mirela Holy izabrala je ostati u SDP-u. Stranački kolege “kupili” su je članstvom u tri odbora – za ljudska prava, ekologiju i gospodarstvo – na što je ona čekala četiri mjeseca, otkad je smijenjena s mjesta ministrice. Pragmatično su procijenili da bi njezin prelazak laburistima ozbiljno naštetio SDP-ovu kandidatu za gradonačelnika Davoru Bernardiću.

Panika bernardićevaca

Kako doznajemo, u krugu njemu sklonih ljudi, odmah nakon izlaska informacije da bi M. Holy bila kandidatkinja za gradonačelnicu, nastala je panika te ju je Gordan Maras nazvao čim je vidio prilog u Dnevniku. Da je žele u stranci, iako je javno rekla da je marginaliziraju i da postoji šansa da ode iz SDP-a, odmah je poručio i Rajko Ostojić, potpredsjednik stranke koji je jako puno učinio da Bernardić postane šef zagrebačke organizacije, naglašavajući i da je kućni prijatelj s Mirelom Holy. Nju su, očito, u stranci rehabilitirali kolege koji su na zadnjim unutarstranačkim izborima izvojevali pobjedu nad šefom stranke Zoranom Milanovićem. Osigurali su stabilniji Bernardićev izlazak na izbore, no pitanje je koliko će nakon što prođu tolerirati Holyinu osobnost.

Bernardić se danas, kao i inače kad ga se nepripremljenog nešto pita, pravio da ne zna ništa o nagovaranju i izlasku ususret kolegici Holy da ostane u stranci. Ona je u svim javnim nastupima naglašavala lojalnost socijaldemokraciji, no lojalnost stranci kojoj pripada uvjetovala je ponašanjem svog šefa i kolega prema njoj. Milanović s njom nije komunicirao od kolovoza, postala je persona non grata koju mlađi kolege i ne pozdravljaju da se ne zamjere šefu, a ignorirao se i njezin ulazak u odbore u kojima je, kao njezina zamjena dok je bila ministrica, bio Dan Špicer.

– Valjda su se sada podsjetili da nisam članica nijednog odbora. Nisam ništa pregovarala, razgovarala sam s gospodinom Lesarom, gospodinom Vukšićem i gospodinom Vuljanićem koji su mi predložili da budem kandidatkinja za gradonačelnicu. Ja sam im rekla da sam lojalna stranci i, ako ne budem u stranci, da možemo pregovarati – ponovila je M. Holy za koju bi se sada moglo reći da je laburiste iskoristila za rješavanje svog položaja u SDP-u. No laburisti se ne smatraju iskorištenima, doznajemo od visokopozicioniranog člana te stranke, i drže da ona s njima nije razgovarala s predumišljajem.

I dalje im je simpa

– Razgovori su prekinuti u srijedu, to je završena priča – poručio je kratko Dragutin Lesar, prvi čovjek laburista koji je očito krivo procijenio da će izlazak u javnost informacije da će M. Holy biti njihova kandidatkinja za gradonačelnicu privoljeti nju da takvu odluku i donese.

– Imali smo iskrenu namjeru i ne ljutimo se na nju, i dalje nam je simpa. Ne sumnjamo ni u njezine poštene namjere, ali mislim da je upala u vlastitu zamku. Nikad nitko tko je stranci pokazao nelojalnost kasnije nije dobro prošao – kazao je član Laburista.

Imaju, kaže, drugog kandidata za kojega također drže da će Bernardiću oteti dio glasova. Postoji razmišljanje da bi M. Holy mogla postati kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, i to kao poveznica za postizbornu suradnju s laburistima koji su Bernardiću poželjan partner. No, u takvome scenariju ona nije nužna igračica, a usto bi osobnošću izbacila Bernardića iz prvog plana, što on svakako neće dopustiti.

>>Laburisti hoće Holy za svoju gradonačelnicu

Komentara 76

SL
slavicabosnjak317
17:37 26.10.2012.

potajno sam se nadala da je Mirela Holy nepotkupljiva, kad ono... pljuska!

ZA
zagabria1
17:39 26.10.2012.

Nevjerojatno kako se ovako otvoreno trguje mjestima u politici. usput jel plaćaju oni PDF na te tgovačke transakcije. Pa kako netko može nešto i očekivati od politike kada se trguje umjesto da se gleda tko je sposoban za nešto

JO
jolly
17:22 26.10.2012.

Još jedna, u nizu istaknutih političara koja pokazuje kako su joj vlastite ambicije ispred društvene i državne dobrobiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije