Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dali krv

Otok: 65 osoba registriralo se za davanje matičnih stanica

vađenje krvi (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
14.04.2013.
u 12:28

Akcijom upisa u Registar koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina uz pomoć Gradske organizacije SDP-a Otok, Otočani su dali svoju krv za tipizaciju i tako povećali mogućnosti da se spasi nečiji život

U Domu zdravlja u Otoku kod Vinkovaca, okupilo se 65 građana kako bi upisom u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica dali svoj doprinos u spašavanju ljudskih života. 

Akcijom upisa u Registar koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina uz pomoć Gradske organizacije SDP-a Otok, Otočani su dali svoju krv za tipizaciju i tako povećali mogućnosti da se spasi nečiji život. Ovim plemenitim činom Otočani su pokazali iznimnu građansku solidarnost jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži. Svaki građanin sudjelovanjem u akciji upisa u Registar postaje potencijalnim darivateljem koštane srži, a lijek za ove teške bolesti nalazi se u nama! - kažu organizatori akcije u Otoku.

Zahvaljujući hrvatskim građanima i neumornom radu Zaklade, do sada je iz Nacionalnog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica izdano 27 transplantata. Time je dana nada za spas 27 života. 15 transplantata je bilo za primatelje u Hrvatskoj, a 12 za primatelje izvan Hrvatske. Za bolesne i njihove obitelji ovi brojevi znači mnogo više - daju im novu nadu i priliku za normalan život. 

>>Svojim matičnim stanicama spašava dvojicu neznanaca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije