Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjetar ga ne donosi

Otkriveno zašto zlato 'raste' na drvetu eukaliptusa!

eukaliptus
Screenshot/YouTube
23.10.2013.
u 13:14

U lišću se nikada ne nalaze velike količine zlata, ali prisutnost i najmanjih čestica može značiti da se u tlu ispod drveta nalazi vrijedan plemeniti metal.

Australski znanstvenici su objasnili na koji način zlato dolazi u lišće eukaliptusa, piše Neatorama.

Već je ranije bilo poznato da se mikroskopske čestice zlata nalaze u lišću drveća, ali najnovijim eksperimentima znanstvenici su dokazali da ono u njih dolazi iz tla i pobili teoriju da ih vjetar donese zrakom.

Korijenje drva eukaliptusa raste vrlo duboko, u nekim slučajevima i do 40 metara, kako bi se stablo \"opskrbilo\" vodom. Tijekom uzimanja vode u njega dolaze i čestice zlata.

U lišću se nikada ne nalaze velike količine zlata, ali prisutnost i najmanjih čestica može značiti da se u tlu ispod drveta nalazi vrijedan plemeniti metal, što je lakši način otkrivanja nalazišta nego nasumce kopati tlo.

>>Eukaliptus: Ljekovito ulje koje morate imati u svom domu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije