Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA CAPITOL

Otkriveno tko je muškac s rogovima koji je jučer divljao američkim Kongresom

Proboj Trumpovih pristaša na Capitol
Foto: Reuters/PIXSELL
1/29
07.01.2021.
u 21:32

Radi se o Jakeu Angeliju, poznatijem kao QAnonov šaman

Među masom Trumpovih pristaša koja je jučer izvela pobunu i napala američki Capitol bili su pripadnici dviju ekstremno desničarskih frakcija - QAnon i Proud Boys. Pažnju američkih, ali i brojnih svjetskih medija posebno je ipak privukao jedan prosvjednik koji je postao jedna od najprepoznatljivijih figura jučerašnjeg kaosa na Capitol Hillu. Muškarac u 30-ima s licem obojenim u američku zastavu, krznenim šeširom i kacigom s rogovima nasilno je upao s ostatkom, Trumpove rulje u Capitol, noseći američku zastavu pričvršćenu na koplje i megafon.

Radi se o Jakeu Angeliju, poznatijem kao QAnonov šaman, javlja CNN koji nije uspio dobiti komentar od samog Angelija. Da se na snimkama radi o njemu, potvrdio je njegov rođak Adam, dodavši da je on "veliki domoljub".

>> FOTO Proboj Trumpovih pristaša na Capitol

Proboj Trumpovih pristaša na Capitol
1/8

Na Facebook profilu Jake Angelija nalazi se mnoštvo objava vezanih uz teoriju zavjere QAnona, čije pristaše vjeruju da postoji skupina pedofila koji obožavaju Sotonu te da su se infiltrirali u najviše redove američkih vlasti, a protiv njih se bori Donald Trump. Neke od tih objava vrlo su nasilnog sadržaja, poput jedne u kojoj piše: "Nema nade da ćemo preživjeti napad neprijatelja sve dok ne povješamo izdajice koji se skrivaju među nama". U drugoj objavi pak se nalazi fotografija na kojoj pozira u krznu i s rogovima te puškom u ruci.

 

>> VIDEO Nacionalna garda u Washingtonu uspostavlja kontrolu nad prosvjednicima

Ključne riječi

Komentara 51

Avatar Warded
Warded
23:06 07.01.2021.

Lik u skladu s prirodom, baš poput ranih američkih doseljenika i native amerikanaca. Apsolutno inteligentan, što je razvidno iz izvrsnog slučaja samoreklame koja je pobrala uspjeh! Uz to još i zgodan. Jedino mi dlake na prsima nisu nešto. Ali mislim da naše antife drugarice sline na njega. O gejićima da ni ne govorim, Grubnić bi mu popušija odmah!

Avatar ajeto
ajeto
22:47 07.01.2021.

Kako god okreneš Lucifeleristi ili ti lijevo krilo nikad neće pobjediti.

KP
konzervativni_preporod
00:07 08.01.2021.

Anemična nejač koja slini na kult bidena može samo sanjati da zrači zdravljem, karizmom i smislom za humor kao dečko sa slike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije