Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVENI DETALJI
Povratak na članak

10 načina na koji je CIA drogirala ljude i životinje: Agenti si međusobno podmetali LSD

Nisu ni znali na koji će način MK-ULTRA promijeniti svijet...

Komentari 2

KE
kentie
11:25 22.09.2016.

Vrlo, vrlo zanimljiva priča; no ona ima svoj nastavak u beat i pop muzici. Ove pojmove namjerno koristim jer upravo te muzike su "presjekle" rock and roll napola i zapravo ga marginalizirala na neodređeno vrijeme.Naime, u UK-u su se pojavilii Beatlesi i govorili da oni sviraju beat muziku a ne rock and roll, premda su u Hamburgu narasli i odrasli na rock standardima npr. Chuck Berryja, Eddie Cochrana, Elvisa Prietslya, Little Richarda, Carl Perkinsa i dr. Isto tako i Rolling Stonesi u Londri. I svi su oni uredno konzumirali smotku od marihuane i LSD kao potonju drogu. O tome je čak i pisao u Zagrebu "Plavi vjesnik". Al zato su u tom "bunilu duginih boja" nastale predivne pjesme i albumi koje i dan danas rado konzumiramo i slušamo. Uostalom sjetite se gitarista rolića, Briana Jonesa koji je pod drogama iskomponirao fantastične stvari npr. Paint it black i dr., a poslije se "utopio" pod nerazjašnjenim okolnostima u bazenu svog imanja. Potom se pojavila čuvena psihodelija krajem 1966, potom Woodstock festival di su svi totalno bili drogirani na pozornici i svirali nemoguće i maestralno fantastično i dobro. Joj kad se sjetim samo Peter Greena i Fleetwood Maca; brrrr. da se smrzneš koja "strašna" glazba. Kad smo već kod psihodelije u beat muzici, pored ostalog ne bi se niš čudil da Charles Manson i njegovi sljedbenici nisu bili dio tog eksperimenta sa LSD-om (mada su oni kasnije prešli na "teže" droge poput heroina koji kao štakor jede svoju žrtvu dok ju ne uništi i ubije), samo sa nesagledivim posljedicama čiji je krvavi pohod na Beverly Hilsu u javnosti bučio i hučao kao najžešći tajfun.

VL
G4
G_4
08:31 23.09.2016.

Kod nas su isto u vrijeme II svj. rata imali običaj da prije nego se kolju svinje da ih se dobro išamaraju. I baš u to vrijeme kada su Njemci planirali napad na naše selo vidjeli su sa brda dalekozorom da ovi naši šamaraju svinje pa kaže njihov komadant kada oni šamaraju svinje kako će tek prema nama i okrenuli se i otišli.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.