Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rastavili ih desetak

Otkriveni kradljivci Golfova sedmica. Pali nakon što su jedan ukrali i rastavili ga za 2 sata

Krađa Golfa
Foto: Frane Šarić
1/3
06.03.2020.
u 12:51

Policija je zbog toga uhitila 30-godišnjaka i 35-godišnjaka iz Zadra koji su ukrali Golf sedmicu i pokušali automobil rastaviti u radionici kraj Zadra

Zadarska policija razotkrila je niz teških krađa vozila u Hrvatskoj, prije svega u Zadru, a prije nekoliko dana riješena je u manje od 12 sati krađa Golfa sedmice u Rijeci. Policija je zbog toga uhitila 30-godišnjaka i 35-godišnjaka iz Zadra koji su ukrali Golf sedmicu i pokušali automobil rastaviti u radionici kraj Zadra. Policija ih je uhitila dok su dijelove stavljali na druga dva Golfa prethodno kupljena u Njemačkoj i u Austriji.

– Našli smo više stotina dijelova Golfova sedmica. Materijalna je šteta 110.000 kuna. Automobil je ukraden 46-godišnjoj Riječanki. Nastavlja se istraga. Za krađe svih automobila, a posebno Golfova sedmica, angažiraju se profesionalni lopovi sa sofisticiranom opremom. U ovoj radionici, prema našim informacijama, rastavljeno je desetak Golfova.

Oba osumnjičenika već su prijavljivana zbog kaznenih djela imovinske sigurnosti i nasilja. U samo dva sata rastave kompletno vozilo i sve prebace na drugo vozilo. Prethodne dvije godine bilježimo povećani broj krađa sedmica. Utvrdit ćemo je li iz susjednih država netko povezan s njima – istaknuo je šef zadarske krim-policije Bore Mršić.

Doznajemo da lopovi prije krađe i rastavljanja za 2000 eura kupe karambolirane automobile u Njemačkoj i Austriji, a kada se izvrše prepravci, cijena vozila dosegne i 20.000 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije