Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Otkrivena još dva živuća Hitlerova rođaka u Donjoj Austriji

hitler
Arhivska fotografija
26.02.2010.
u 14:58

Austrijski tjednik News navodi da im je u trag ušao uz pomoć knjige "U potrazi za Hitlerovim sinom“ koju je nedavno objavio belgijski novinar Jean-Paul Mulders.

BEČ – Austrijski tjednik News u svom ovotjednom izdanju na naslovnici piše da je otkrio još dva Hitlerova rođaka. Isti izvor navodi da im je u trag ušao uz pomoć knjige "U potrazi za Hitlerovim sinom“ koju je nedavno objavio belgijski novinar Jean-Paul Mulders.

Pravi identitet dvoje daljnjih Hitlerovih rođaka, 46-godišnjeg Norberta H. i 70-godišnjeg nećaka u drugom koljenu Adolfa K. nije otkriven.

Kako piše austrijski tjednik, Norbert nije znao da mu je predak bio zloglasni nacist, a kada je doznao da je to potvrdila analiza DNK i 15 identičnih markera, bio je šokiran i potresen te nije imao hrabrosti da to kaže čak ni svojim najbližima.

- Hitler je za mene najveći zločinac svih vremena i to je za mene neosporno - rekao je Norbert, inače ugledni Austrijanac iz Waldvirtela u Donjoj Austriji, gdje je u svojoj relativno maloj općini bio neko vrijeme šef vatrogasaca, a sada je kandidat austrijske Narodne stranke (ÖVP) na idućim lokalnim izborima 14. ožujka.

Šest desetljeća šutnje

- Pokušavam to saznanje što je moguće više potisnuti i nadam se da ću u tome uspjeti na bilo koji način - dodao je.

Za razliku od njega, Adolf K., zemljoradnik iz obližnjeg sela, oduvijek je znao, kao i svi u njegovu selu, da je Hitlerov rođak.

Nakon više od šest desetljeća šutnje on je u razgovoru za News ispričao kako je godinama traumatiziran zbog srodstva s "Fürerom" i kako je "on uništio njegov život".

- Još uvijek sam u strahu da će nas Rusi pokupiti, kao tada moju majku - rekao je 70-godišnji Hitlerov nećak u drugom koljenu, naglasivši da strahuju da bi se zbog Hitlerovih zločina Rusi mogli pokušati osvetiti njegovim još živućim rođacima.

Njegova baka bila je sestra Hitlerove majke Klare, što ga čini najbližim Fürerovim rođakom.

Adolf K. imao je pet godina kada je 1945. godine u selo ušla ruska vojska i odvela njegovu majku i oca koje nikada više nije vidio.

Nema vijesti o roditeljima

- Ne prođe niti jedan dan da ne mislim na roditelje. Ne znam ni kako su umrli ni gdje su pokopani, a niti sam do danas uspio pronaći bilo kakav pismeni trag ili vijest o njima - rekao je dodavši da kada vidi na malom ekranu neku emisiju o Hitleru, odmah ugasi televizor.

Pod naslovom "Suludi lov za Hitlerovim kodom" austrijski tjednik objašnjava kako je belgijski novinar Mulders koji je u svojoj knjizi "U potrazi za Hitlerovim sinom" htio razjasniti misterij navodnoga Hitlerova sina, ušao u trag dvojici Hitlerovih rođaka. Istražujući pisma pokojnog Francuza Jean-Mariea L. koji je 70-tih godina tvrdio da je sin Adolfa Hitlera iz kratke veze koju je tadašnji njemački kaplar imao s mladom seljankom za vrijeme Prvoga svjetskog rata. Prije smrti majka mu je navodno otkrila tko mu je otac.

Nakon opsežnih pretraga Milders je došao u posjed četiri pisma na kojima je bila pljuvačka navodnog Hitlerova sina.

Belgijski novinar otputovao je u Donju Austriju gdje su rođene Hitlerova baka Ana Schicklgruber, njegov otac Alois i majka Klara. Tako je naišao na Norberta H. koji je pristao da se podvrgne testu DNK. Milders je, piše News, čak uspio doći do uzorka DNK najstarijeg sina jednog od Hitlerovih nećaka koji živi u New Yorku, 61-godišnjeg Aleksa, koji je nedostupan medijima. Analize DNK potvrdile su iste Y kromosome i time krvno srodstvo između 46-godišnjeg Norberta iz Waldviertela i Hitlerova nećaka u drugom koljenu Aleksa, ali ne i navodnoga francuskog sina.

Komentara 26

JA
jarac
15:48 26.02.2010.

Zamisli, pronašli još 2 Hitlerova rođaka. pa taj ima rođaka kao i Tito djece!

Avatar punkufer
punkufer
09:48 27.02.2010.

Živih rođaka imaju i ostali veliki zločinci: - Draža Mihailović - Staljin - Josip Broz (njegova kćer je na funkciji i prima odličnu plaću u Hrvatskoj) Ili je to manje važno?

OB
-obrisani-
15:47 26.02.2010.

Dobro nam je i ovaj administrator aktivan danas. Nemojte slucajno da napisete dobru rjec o Hitleru. Zivio Obama. Zivio Hassann novinar koji pise o propasti u Hrvatskoj. Zivili azilanti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije