Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GODINAMA IH ČUVAJU
Povratak na članak

Otkrivena izvješća o tajnim simulacijama sukoba s Kinom: 'Izgubit ćemo, i to brzo'

Američki dužnosnik tvrdi da Kinezi zapravo čitavo vrijeme razmišljaju o Tajvanu i da je Tajvan njihov najveći fokus

Komentari 22

DU
Deleted user
16:39 12.03.2021.

Kina nije zemlja koja može prijetiti.Njihove ambicije puno su veće od geopolitičke stvarnosti. Kineski susjedi od reda su vojne velesile,s kojima imaju loše odnose i duguuu povijest sukoba.Od Indije,Tajvana,Japana,Rusije,Južne Koreje,Vijetnama,Australije,Filipina,Malezije na dalje. U otvorenom sukobu SAD-a i Kina Amerikanci bi bili u stanju formirat široko savez sila protiv Kine,i u takvom odnosu snaga Kina bi bila brzo poražena. Čak i da su po snazi al pari SAD-u (što nisu) prevagu će donijeti brodovlje i zrakoplovstvo Japana,Indije,Južne Koreje,Vijetnama,Australije,V.Britanije.. Vojska SAD-a danas se nalazi na granicama Kine.Kina jednim malim dijelom graniči s Afganistanom. Ono što je posebno važno je strateški zaokret SAD-a,kojim se Kina proglašava jedinom i najvećom ugrozom u bitci za globalnu dominaciju.A to znači doktrinalni i tehnički preustroj vojske SAD-a po mjeri kineske prijetnje.

VL
Avatar dobry
dobry
20:02 12.03.2021.

Kineskom vojniku dostatna jedna činija riže dnevno, srednje veličine, a američkom treba 3 kg bifteka, 2 čokolade, 2litre coca cole. Zaključite, tko je izdržljiviji na duge staze.

VL
MA
MatanP
19:11 12.03.2021.

Zanimljivo, tvrdi se da je rijec o "Riječ je o strogo tajnoj simulaciji", a sve on njoj saznao novinar VL ??? Kada prenosite informacije koje ne mozete da potvrdite onda koristite izraze kao "navodno", "prema anonimnim izvorima" itd., da bi bi ljudi znali da je to spekulacija. Mozda je sve ovo samo spin americkih generala da dobiju vise novca , ili nesto drugo (mozda je i istina) , ali "mozda" je kljucna rijec. I jos nesto "general-porucnik" je malo nespretan prijevod. Lieutenant General je zapravo "3 star general" i najblizi generalski cin u RH je general-pukovnik .

VL
DU
Deleted user
17:37 12.03.2021.

Dok se Zapad bavi nekim "rasizmom", moralnim vertikalama, udrugama baba itd itd Kinezi svoj svaki korak poprate sa je li to ide nama u korist kao naciji ili ne. Boli njih ona stvar, za neku udrugu, tamo je samo jedno pitanje, ako opcenito cijela nacija profitira onda se ne gleda pojedinac. To se i vidlo sad na koroni, nema tu hoces, neces. Nema prosvjeda da ja trebam putovati na Bahame, ne moze meni moja drzava ograniciti slobodu ovo ono. Ne bi me zacudilo da Kinezi vec imaju neki sustav umjetne inteligencije i da svoj svaki vazan korak stave kroz jednu takvu vrstu simulacije koja uvijek izbaci najbolje i najlogicnije korake radnje, a ne ko na "naprednom" Zapadu gdje se gleda sto ce neka fufa ili netko reci, da li si u srednjem vijeku i slicne priglupe fore.

VL
DU
Deleted user
16:20 12.03.2021.

Pazite ovo: izborna prevara u SAD ide paralelno sa takvim simulacijama....

VL
AT
atlantisind
17:09 12.03.2021.

Simulirati mozes sta hoces i kako hoces ali stvarnost je nesto drugo.

VL
ZA
zagabria5
18:37 12.03.2021.

Napad Kine na tajvan bio bi velika glupost jer preko Tajvana ide puno kineskog izvoza, pa i bofl robe koja tajvanskom etiketom ipak dobije kakvu takvu reputaciju. Inače me Kina donekle razočarala jer ne postupa konfucijanski mudro nego postaje agresivna velesila baš kao i Amerika. Dvije strane iste medalje. Svijet je umjesto jednog siledžije dobio njih nekoliko, dakle multipolarni svijet je veliki promašaj.

VL
LK
Lopovi_KRADEze
15:51 15.03.2021.

sto prije americka teroristicka imperija propadne - to ce biti bolje za covjecanstvo

VL
XA
xaron
01:45 13.03.2021.

U ratu70-tih, Vijetnam je pomeo Kineze u vrlo kratkom roku.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
17:03 12.03.2021.

Samo ba,ba,ba kad bude Kina,pred Americkin vratima onda cu bit protiv njih.Ameri gube pozicije u svjetu svojom pokitikom zblizila je Rusiju,i Kinu pa sad ne znaju kako ce sami se izblamirali...Rusija,ima vec 80% Artika,a kako stvari stoje mogla bi Rusija i Bjelorusija postat federacija sve ide ka tome.Bolje nasi nek pisu kako je Rusija pocela u Turskoj pravit najvecu nuklearnu centralu na svjetu.Radovi kostaju 25 milujardi dolara.A izvezla prosle godine 35 milijardi prehrambeni namirnica.Ameri nikako da naprave raketu.Tri rakete Muskos pale o posljednja dva miseca

VL
Avatar majkuvam
majkuvam
16:28 12.03.2021.

"Amerikanci" i istina,dva nespojiva svijeta.Otkad Indijanci tvrde da tamošnji bijelci govore s račvastim jezikom?

VL
SS
sokac sa drave
17:45 12.03.2021.

Tajvan ili formoza su kina .Od kuda u tu cinjenicu sumnjaju ameri.

VL
DU
Deleted user
16:59 12.03.2021.

Ameri su namjerno pustili ovu priču kako bi povisili reket Tajvanu za osiguranje od kineskog napada i istodobno prodali Tajvanu gro svoje vojne industrije. Unatoč svemu, kad se Kinezi i Ameri dogovore, Tajvan će biti okupiran od strane kine u 24 sata. Igra prijestolja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.