Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEMIR

Otkriven prvi planet koji potječe izvan naše galaksije

planet
AFP
19.11.2010.
u 07:00

Planet je nalik Jupiteru, a dio je Sunčeva sustava koji je nekoć pripadao "patuljastoj" galaksiji. Tu je malu galaksiju progutala naša, Mliječni put, piše Science

Astronomi na opservatoriju u Čileu otkrili su prvi planet koji potječe izvan naše galaksije, javlja BBC.

Planet je nalik Jupiteru, a dio je Sunčeva sustava koji je nekoć pripadao "patuljastoj" galaksiji. Tu je malu galaksiju progutala naša, Mliječni put, piše Science. Zvijezda nazvana HIP 13044 pri kraju je svoga života, a od Zemlje je udaljena dvije tisuće svjetlosnih godina. 

Ključne riječi

Komentara 5

OR
orisis
07:06 22.11.2010.

Ischmidt ,objasni mi ak ti nije teshko.....

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
09:55 19.11.2010.

OK JEL\' PLANETA ILI ZVJEZDA!!!

Avatar ludi kekec
ludi kekec
11:42 19.11.2010.

\"... a dio je Sunčeva sustava koji je nekoć pripadao \"patuljastoj\" galaksiji\" Novinar bi trebao znati osnove pravopisa o pisanju velikm slovom. Dio Sunčeva sustava ili dio zvjezdanog sustava??? Sunce (sa velikim S) je ime za našu zvijezdu, i nini jedna druga zvijezda u svemiru se ne zove tako. Isto kao što se ni jedan drugi planet ne zove Zemlja. Znači, ovaj planet (ili zvijezda? - to novinar nije baš siguran) može biti dio sunčevog, a ne Sunčevog sustava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije