Povratak na članak

Otkriven novi tip raka pluća, zasad se ne povezuje s pušenjem

Znanstvenici Međunarodne agencije za istraživanje raka nove agresivne podtipove plućnih karcinoida zovu suprakarcinoidi
Objava 03. rujna 2019. 16177 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 5
 • Immanuell:

  Rak pluća je užasna bolest.... Ne daj Bože nikome..... Otac mi je prošle zime umro od raka pluća, dijagnoza je bila limfangična karcinomatoza, što je uvijek ravno smrtnoj presudi. Uspio sam nabaviti pored legalnih i ilegalna sredstva za liječenje, međutim ... prikaži još! jedino što sam postigao je da ga ne boli. Brzina propadanja od te bolesti je strašna, najgore je što u terminalnoj fazi više ne možeš jesti da bi se bar malo oporavio.... Medicina je odmah po dijagnosticiranju digla ruke od njega, najviše zbog godina starosti. Kad sam pitao za kemo i radioterapiju, odmahnuli su rukom, imao je preko 80 godina i rekli su da nakon prve doze kemoterapije ne bi preživio ni 24h, iako je bio uvijek u dobroj fizičkoj formi. Svjestan sam da ljudi moraju od nečega otići, smrt je jedina sigurna stvar na svijetu, ali to nečinjenje ničega od strane službene medicine osim prepisivanja antibiotika radi placeba i posebnih jogurta za prehranu je zapravo najgore. Svjestan svog stanja jednom me pitao gotovo u suzama, "pa evo, ja samo ležim i ležim, a nitko me ne dolazi obići, nitko od liječnika, možda mi je bolje ipak, tko zna, kad bi me barem došli pregledati".... Zvao sam hitnu, došli su za 10 min, dvoje mladih, medicinski brat i liječnica.... Kad su ušli u sobu, tužno su se nasmiješili i rekli da oni tu ne mogu ništa, da je to takvo stanje i da bi mu trebala cjelodnevna palijativna skrb, što smo mi doma odrađivali.. Za 11 dana je umro. Žao mi je što sam to ovako detaljno, sjetio sam se jbg.......

  11:20 03. 9. 2019.
 • Avatar Syssko
  Syssko:

  Koje pliko razmisljanje opcenito dase rak pluca iskljucivo pusenjem urokuje u vrijeme dok toxini sa stotina izvora @plutaju@ oko nas!

  11:57 03. 9. 2019.
 • ERASER:

  Znači trebalo bi početi pušiti jer opada tržište duhana ?

  13:43 03. 9. 2019.
 • BozeSacuvaj:

  Moj pradjed je umro u 92 godini u snu a pušio je "ko turčin"-i od onda znam da medicina grubo laže tvrdeći da duhanski proizvodi uzrokuju bolesti respiratornog sustava ,erektilnu disfunkciju kod muškaraca i ostale gluposti.Svi ti medicinski lobiji namjerno ... prikaži još! prešućuju da i kod nepušača ima svih tih bolesti te da je glavni uzrok prerane bolesti i konačno smrti zapravo STRES ,MOBING NA POSLU I UBRZANI NACIN ZIVOTA a ne nikako duhanski proizvodi..budale vjeruju da ako ne budu pušili da će živjeti do besvjesti,ali u toj obmani zaboravljaju da nezdrava radna i životna okolina sa kombinacijom nezdrave hrane i sjedilačkim načinom života uzrokuje 99% svih bolesti a ne duhanski proizvodi

  11:50 03. 9. 2019.
 • volina:

  Pod hitno poskupiti cigarete i duhan i uvesti još veće zabrane za mjesta za pušenje i nadalje raditi na istraživanju kako i taj rak strpati pod krivnju duhana.

  10:36 03. 9. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.