Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detalji

Otkriven misterij leta MH370? `Pilot nije izgubio kontrolu nad zrakoplovom, namjerno ih je ubio`

MH370
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/10
13.07.2019.
u 08:24

Teoriju o namjernom rušenju zrakoplova istražitelji baziraju na podacima koji su ukazali da se određeni okreti zrakoplova mogu uraditi samo ručnim upravljanjem

 

Odmotava li se klupko jedne od najmisterizonijih zrakoplovnih nesreća posljednjih godina?

 

Foto: Privatni album//STRINGER/REUTERS/PIXSELL
Foto: Reuters

Dosadašnje analize i dokazi upućuju na to da je zrakoplov napravio neočekivan okret koji se, tvrde stručnjaci, može napraviti samoručnim upravljanjem, piše Daily Mail, a procjenuje se da će trebati oko godinu dana da bi se analizirale sve informacije dobivene od Boeinga. 

Pilot zrakoplova na letu MH370 koji je nestao 2014. godine, a dosad još nije pronađen, imao je “kontrolu do samog kraja”, a navodi se da dokazi pokazuju kako je nesreća bila višestruko ubojstvo i samoubojstvo. Francuskim istražiteljima omogućen je pristup “znatnoj količini” podataka o letenju Boeinga 777 koji su poslani tijekom leta, prije nesreće. To uključuje i brojne dokumente te satelitske podatke britanske telekomunikacijske tvrtke Immarsat.

Teoriju o namjernom rušenju zrakoplova istražitelji baziraju na podacima koji su ukazali da se određeni okreti zrakoplova mogu uraditi samo ručnim upravljanjem te je iznijeto da je kapetan bio depresivan, uznemiren i usamljen čovjek. 

Nestanak MH370, koji je letio prema Pekingu iz Kuala Lumpura, jedna je od najvećih tajni u povijesti zrakoplovstva. U zrakoplovu je bilo 239 osoba u trenutku njegova nestanka, 8. ožujka 2014., a sama nesreća se smatra jednom od najsmrtonosnijih u kojoj je sudjelovao Boeing 777.

Pogledajte i video Zrakoplovna nesreća u Rusiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije