Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci
Povratak na članak

Otkrivamo zašto i danas, u doba interneta, svi vjeruju prognozi na TV-u

Dok vani prognoze čitaju ''lijepa lica'', svi naši prognostičari ljudi su s obrazovanjem za posao koji rade. Umirovljenik Milan Sijerković spaja generacije te, iako u mirovini, radi na Novoj TV, gdje gledateljima nudi i pučka vjerovanja

Komentari 8

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
16:00 04.02.2015.

Ne pratim prognoze na tv, ali ponekad ih vidim, u rijetkim prilikama. Osobito ne vjerujem internet prognozi DHMZ-a jer sam se bezbroj puta uvjerio u očajne promašaje. DHMZ često puta niti jedan dan unaprijed nije u stanju pogoditi vrijeme. Prognozuzu gledam na drugim internet stranicama i odmah vidim što me zanima bez da mi netko pet minuta na tv-u pretače iz praznog u šuplje dok konačno ne vidim sličicu oblaka i brojke za temperaturu pored njega. Prognoze na tv iritantne su svojom pretjeranom dužinom jer o nečemu što se može izreći za jednu minutu pričaju pet minuta i nikad ih ne ispratim do kraja. Uz to ima iritantnih likova poput samoživog Vakule koji je za mene baš naporan svojom potrebom da bude poseban u nečem tako običnom kao što je vremenska prognoza. Dosadan je i onaj sladunjavi mali začeljani s nove tv. Volim nenametljive ljude. Jedna gospođa se zove Dunja, ona prognozu izgovori ugodno i nenametljivo, ali sve to treba vremenski skratiti da nije predosadno. Dobro je pa imamo internet alternativu. :)

VL
Avatar maxist
maxist
15:49 04.02.2015.

ne jednom kroz prozor -sunce, a u prognozi tog trena priča o kiši I vjetru , tako da su te prognoze sve vise šloganje baba Mande..........Usputno govoreći HTV po tome ima jednaku senzacionalističku notu kao I ostali.........dojam je da se vesele kada najavljuju oluju ,metar snijega (kako samo dođu do recimo 45cm točno??) I normalno minus 15,5c.....?!

VL
M3
Miške 3
15:11 04.02.2015.

A na slici je onaj anđeo iz Konjščine Ana Bago?

VL
IS
istri
15:34 04.02.2015.

najgledanije i JEDINE u siromasnom dnevniku sa dva voditelja koji se tresu glavama kad vode dnevnik od kojih covjek ima osjecaj da su tu da nesto nametnu a ne da obavjeste i puste da svaki odluci za sebe jeli uu redu ili nije ono sto mu se sevira. ja licno cekam gledajuci druge programe dok ne dojde vrijemre za prognozu. cak komentare sporta ne, jer su tu uvjek suci nam krivi za neuspjehe, kao da covjek kad gleda Sport nezna dati sam ocjenu.

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:39 04.02.2015.

uopće ne vjerujem prognozi na tv, pogotovo ovim domaćim. slovencima vjerujem, i stranim weather aplikacijama. domaćim ne jer nisu nikada točni

VL
DE
demokršćanin
22:31 04.02.2015.

Kada će se pojaviti netko drugi koji će osim Sijerkovića izmišljati narodne izreke o vremenu?

VL
IS
istri
15:37 04.02.2015.

prognozeri za vrijeme svi na visini bolji od taljana i nijemaca.

VL
BA
bakulušić
18:07 04.02.2015.

To je jedina istina koju čujemo na tzv. nacionalnim televizijama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.