Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Otkrivamo tko zarađuje na plažama

Naslovnica 19.8.2017.
19.08.2017.
u 00:00

Cijene: Najskuplji su kvadrati u Dubrovniku, na Zrću i u Crikvenici

Burno je ovog ljeta bilo na plažama. Svako malo nacionalni i lokalni mediji bavili su se nekim problemima, od krupnih, strateških i političkih, do svakodnevnih kao što je rat “rezervista” s ručnicima ili ležaljkama s ostatkom svijeta. 

I to nam je bio povod za prvu hrvatsku inventuru plaža pod koncesijom. Dakako, uz to što se Vlada Andreja Plenkovića ignorantski odnosila prema kritikama i zahtjevima nevladinih udruga, oporbe i medija okupljenih oko inicijative Pokret otoka pa se – za razliku od poreza na nekretnine – pokazala prilično drčnom i bez imalo pedagoškog suosjećanja odbila je odgoditi donošenje Zakona o koncesijama. 

To je u oporbi protumačeno kao da pod svaku cijenu žele udovoljiti kapitalu te rasprodati plaže kao jedno od posljednjih blaga u kojima, barem načelno, možemo svi jednako uživati. Unatoč i nakon lošeg iskustva s plažom Zlatni rat u Bolu što je mnogima, unatoč smjeni župana i poništenju natječaja, otvorilo oči. Miro Bulj (Most) govorio je o “kriminalu do neba” i o milijardama kuna nestalima preko koncesija općenito.

>>Cijeli članak čitajte u prilogu Obzor tiskanog izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju  

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Analiza Slavena Letice: Obrazovnu reformu ne smije se depolitizirati, treba je pluralizirati

>>Nadbiskup Hoser: Sve pokazuje da će prva ukazanja u Međugorju biti priznata

>>Je li teroristički napad cijena težnje za neovisnošću Katalonije

>>Trećina ordinacija pedijatrije za pet godina ostat će bez liječnika

>>Potražite paket Večernji list + Gourmet

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
01:17 19.08.2017.

dajte se malo vrli novinari raspitajte koliki su najmovi lokala po tim gradovima, koncesije, parafiskalni nameti, režije, plaće, doprinosi, ovo lupetanje je van pameti, dajte jednu okvirnu sliku, zašto su cijene takve kakve jesu, ovo je stvarno neozbiljno pisanje kadad svi znamo da naj veću zaradu ostvaruje lokalna uprava, tj službenici grada koji se iz kuće nisu makli.

Avatar duka4
duka4
07:03 19.08.2017.

da . uzme ti samo općina 6100 kn za dvamjeseca za običan štand. onda tek porez i ostali nameti. ali ureduto bi bilo dobro da te zaštite . kad sve to poplacas onda ti ekipa na crno prodaje ispred tebe a policija kaže nije do njih , da zovem inspektorat a kad nazovem inspektorat kažu nije do nas jer taj što prodaje je fizička osoba nije firma ili obrt. i tako to ide iz godine u godinu. a Nedo Bog da meni nadju pet kuna viška u kasi. onda bi znali kako da naplate kaznu. tjeraju te da i ti ugasis obrt i fino na crno jel' tako najbolje prolaze.

SI
siskic
13:51 19.08.2017.

kradoljubi....ko bi drugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije