Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u Večernjem

Otkrivamo što donosi tajnoviti ugovor TTIP EU i SAD-a

naslovnica 18.3
Foto: VL
18.03.2015.
u 00:04

Trgovina Europe i Amerike svakom će kućanstvu donijeti 500 eura.

Hrvatska vlada uskoro planira angažirati ekonomske stručnjake da izrade analizu utjecaja sporazuma o slobodnoj trgovini između EU i SAD-a na hrvatsko gospodarstvo, otkriva Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova.

Njemačka vlada daje snažnu podršku Europskoj komisiji da pregovore s Amerikancima o TTIP-u dovrši do kraja ove godine, a njemačka kancelarka Angela Merkel naglašava da Komisija može uspjeti u tim pregovorima “samo ako ima podršku zemalja članica EU”.

Američki veleposlanik u Bruxellesu Anthony Gardner naglašava da je važno sklopiti sporazum “dok je predsjednik Barack Obama u uredu”, odnosno prije američkih predsjedničkih izbora u studenom 2016., jer sljedeći predsjednik ili predsjednica, bio republikanac ili demokrat, neće biti toliko spreman za TTIP kao što je Obama.

TTIP ili, punim imenom, Transatlantsko trgovinsko i investicijsko partnerstvo trebao bi biti najveći sporazum o slobodnoj trgovini na svijetu.

Nazivaju ga i “ekonomskim NATO-om” jer bi mogao u ekonomskom smislu spojiti SAD i EU u 21. stoljeću jednako kao što je NATO tijekom Hladnog rata spojio Ameriku i zapadnu Europu u vojnom i sigurnosno-obrambenom smislu.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili prelistajte e-izdanje Večernjeg lista!

Foto: VLm

Komentara 36

DJ
djurex
21:59 17.03.2015.

Donosi porobljavanje drzava od strane mega korporacija...donosi to da ako drzava promijene zakon korporacije je odmah tuzi za razliku u dobiti..bicemo sluge i robovi veci nego smo sada..

Avatar drug lenjin
drug lenjin
22:19 17.03.2015.

Kako se nešto smije dogovarati u tolikoj tajnostl?Tobože demokracija i sloboda na vrhuncu.EU i SAD stvorili sirotinje u svijetu kao nikad.Kad vidim tko vodi EU dosta pametnome politička elita koja iz poreza osiromašenih ljudi izvlači svaki euro i pune svoje pohlepne tajne račune u Švicarskoj.EU je uništila i osiromašila Grčku,Portugal,Španjolsku....I resursi iz RH će doći na red samo u EU čekaju pravo vrijeme Jadransko more šumsko i vodno gospodarstvo poljoprivreda je već na koljenima.EU i hrvatske političke elite će na osiromašenom hrvatskom narodu i dalje puniti svoje račune u švicarskim bankama.Mislim da su ratni veterani prvi prepoznali što se smijera i događa.Pod okriljem EU Hrvatska će biti do kraja ogoljena.Izjava Milanovića da Hrvatska nikada neće biti bogata zemlja sve govori.Uz ove resurse koje RH ima.

PL
plotto
22:45 17.03.2015.

TTIP je neoliberalno korporativno smeće,koje želi korporativnu diktaturu iz korporacije USA prenijeti na EU.Samo zloćudni i kancerogeni cionistički um može smisliti takvo smeće.Baš kao što je smislio boljševičku revoluciju i komunizam.Cionisti žele i grđane EU staviti pod svoju totalnu kontrolu.Dosad su imali djelomičnu kontrolu.Građani EU moraju izaći masovno na ulice i od*****I to kukavičje jaje Rothschilda ,Rockfellera i ostale judeomasonske bratije iz kriminalne organizacije poznate kao Kosher Nostra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije