Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Otkrivamo kako će izgledati Zračna luka Dubrovnik

naslovnica
24.04.2015.
u 00:02

Projekt obnove i dogradnje dubrovačkog aerodroma podijeljen je u dvije faze.

Zračna luka Dubrovnik među prvima će u cijeloj Europskoj uniji dobiti novac iz takozvanog Junckerova plana poticanja ulaganja – Europskog fonda za strateške investicije (EFSI).

Novac i iz fondova EU

Junckerovi euri na jug Hrvatske stići će za projekt obnove i dogradnje dubrovačkog aerodroma koji je ukupno vrijedan oko 250 milijuna eura.

Pritom bi iz EFSI-ja za taj projekt trebalo biti odobreno 32,5 milijuna eura.

Oko 145 milijuna eura na dubrovačkom aerodromu planiraju povući iz fondova EU, a oko 75 milijuna eura bi se namaknulo iz sredstava zračne luke.

Projekt obnove i dogradnje dubrovačkog aerodroma podijeljen je u dvije faze.

U prvoj fazi, čija je realizacija počela 2013. godine, počelo je premještanje opreme i pripremni radove te gradnja putničkog terminala, upravne zgrade, postrojenja za skladištenje i opskrbu gorivom zrakoplova na stajanci.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Komentara 4

Avatar @promatrač
@promatrač
09:12 24.04.2015.

Sad će Milanović i Dončić: ma ovaj slušajte, to bi pod hitno trebalo dati pod koncesiju jer ćemo to tek isplatiti za 573 godine, a po mom nekom računu ako se ne varam nas tada neće više biti i ondaa ništa i od naše provizije. Dakle što se mora mora se.

TH
than
23:35 23.04.2015.

Mocan taj EFSI. Dakle sama zracna luka bi trebala dati 2x vise, pa i jos vise od toga famoznog fonda, a i jos bi morali izvuci iz drugog fonda ogromne pare koje smo manje-vise sami uplatili. I to na aerodrom. Dajte, nama treba proizvodnja i nova radna mjesta. K tome kada EU daje pare, ne mora znaciti da ce raditi nasi sve, vec tko je jeftiniji. Prodaja magle.

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
05:44 24.04.2015.

Zracna luka, I peljeski most, otvorit ce dobrovacka vrata, cjelom svijetu. Fala gosp. Junckeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije