Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronađen blizu Malinske

Uhvaćen bjegunac iz sisačkog zatvora Damir Šišaković!

Damir Šišaković
Foto: Facebook
1/3
11.07.2016.
u 21:55

Šišaković je uhićen u 16.20 sati na šumskom putu pokraj mjesta Žgombići kod Malinske.

Bjegunac iz sisačkog zatvora Damir Šišaković uhićen je u blizini Malinske te se nad njim obavlja kriminalističko istraživanje, doznaje Hina iz operativno-komunikacijskog centra primorsko-goranske Policijske uprave.

Šišaković je uhićen u 16.20 sati na šumskom putu pokraj mjesta Žgombići kod Malinske.

– Žao mi je što je do toga došlo i iskreno se ispričavam djelatnicama kladionice zbog straha koji su pretrpjele – kazivao je početkom ove godine Damir Šišaković sjedeći na klupi karlovačkog Županijskog suda na kojoj se našao zbog pljačke kladionice Germania sporta u karlovačkom naselju Grabrik koju je s partnerom Mariom Buzukom iz Čapljine počinio u svibnju 2014. godine. 

Zurio je u pod i djelovao je kao da se iskreno kaje zbog svega što se zbilo. – Samo želim izaći iz pritvora i nastaviti mirno živjeti – zaključio je na kraju svog svjedočenja u kojem je priznao sve što je učinio nadajući se kako će ga sud osuditi tek na uvjetnu kaznu.

To se, međutim, nije dogodilo. Šišaković je osuđen na godinu dana zatvora, što mu je, kažu upućeni, posebno teško palo. Zadnjih pet mjeseci bio je smješten u ćeliji II. odjela sisačkog zatvora, a onda je u noći sa subote na nedjelju, na zaprepaštenje zatvorskih čuvara, jednostavno "ispario" iz ćelije. Policija je odmah organizirala opsežnu potragu za njim.

Bijeg dugo planirao

Svoj bijeg taj 34-godišnjak, kojemu ovo nije bio prvi susret sa zatvorskim sustavom, očito je dugo planirao, a u realizaciju je krenuo u noći sa subote na nedjelju – u vrijeme za koje je smatrao da su čuvarske smjene "najtanje". Rešetke na prozoru svoje ćelije uspio je raširiti klupicom, koristeći vlastitu snagu, nakon čega se slobode dočepao impresivnim skokom s visine od oko sedam metara.

Damir Šišaković inače je stariji brat Darija Šišakovića koji trenutačno služi kaznu od petnaest godina u zatvoru u Lepoglavi zbog ubojstva profesorice Dijane Ćulibrk

Njih dvojica zajedno su živjeli u zagrebačkom naselju Sveta Klara, a 2010. godine izveli su oružanu pljačku jedne benzinske postaje u Novom Zagrebu, zbog čega su još tada obojica neko vrijeme provela iza rešetaka.

>>Požeška policija objavila opis: Ovako izgleda odbjegli zatvorenik

>>Zatvorenik u Požegi pobjegao iz policijskog auta dok su ga prevozili u zatvor!

Komentara 48

SC
schwertransport
19:15 11.07.2016.

j..ebote frajer izgleda kao zvijer nedo bog da ga sretnem u mraku

09
09051972
23:16 11.07.2016.

blago roditeljima.

LA
LANA555
22:12 11.07.2016.

Ajme što je ružan .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije