Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Otkrivamo 3 reforme HDZ-a

naslovnica 2.4.
Foto: VL
02.04.2016.
u 00:09

Glavna podloga za reforme je HDZ-ov gospodarski program, kažu naši sugovornici iz Banskih dvora, koji je bio pao u sjenu

Vlada je izgubila gotovo dva mjeseca iscrpljujući se na slučaju Lozančić, sporom kadroviranju i presporom preuzimanju vlasti, no fokus bi se sada mogao (i trebao) prebaciti na gospodarstvo i reforme.

Glavna podloga je HDZ-ov gospodarski program (ministri su već dobili naputak da rade po tom dokumentu Ifo instituta), koji je najveća vladajuća stranka u oporbi najavljivala kao svoj glavni adut, a koji je zbog svih okolnosti “troglave Vlade” bio pao u sjenu.

Osnovnih pet poteza, svojevrsnih reformi, što su prioriteti Vlade (ili barem HDZ-ova dijela Vlade) i premijera Oreškovića, doznajemo u Banskim dvorima: bolje upravljanje državnom imovinom, bolja apsorpcija novca iz EU fondova, efikasnija javna uprava i pravosuđe kroz racionalizaciju i informatizaciju, sređivanje zemljišnih knjiga i katastra te lakše poslovanje za poduzetnike.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg lista izdvajamo i ove teme:

>>Darko Milinović: Znam gdje naći 4 milijarde – na kutiji cigareta uzeti 3 kune

>>Jakov Sedlar za Obzor: Hasanbegovića bi u Izraelu primili iako su me pitali je li on fašist

>>Krešo Beljak za Obzor: Orešković nije bio na izborima i nema izborni legitimitet

>>“Puč” u Hajduku – Smijenili Brbića, ostavke dali Pavasović i Vučević

>>Odlazak velikana Hansa Dietricha Genschera

Foto: VLm

Komentara 22

Avatar CORPUS OMNE . . .
CORPUS OMNE . . .
08:06 02.04.2016.

"Otkrivamo 3 reforme HDZ-a!" - Pa ovo nije istina. Više od godinu dana slušamo o spasiteljskom programu HDZ-a , a danas ponovo "otkrivamo čak tri njegove reforme". Naša javnost je poprilično budalasta skupina, ali teško da ovakove dječje pošalice pušii kao ozbiljnu politiku. Političari jesu, općenito, jedan ološ i hulje koje misle isključivo na sebe, ali ovakve izjave pokazuju i svoj maloumni karakter.

TH
than
23:11 01.04.2016.

Vise EU novca ?!?! Jel' to misli od nove 'dijaspore' koja ce slati roditeljima da prezive, jer sa mirovinom mogu samo sjediti i plakati zahvaljujuci tom istom adezeu koji je slao u mirovinui tadasnje 20godisnjake, a danas neki jos nemaju niti 40. Mada mogu jos uvijek izvuci konju rep... Sve dok ne naprave revizije mirovina i svakome prema zasluzi i dok ne naprave teritorijalni preustroj, ovo je mazanje magle. Te fondove je spominjala i kukulele koalicija, a vidimo kako su bili sposobni. I oni, kao i ovi kadroviraju mjesecima i to je jedino sto rade, uz to sto tu i tamo podignu cijenu necemu...

BO
bolesnodrustvo
08:18 02.04.2016.

efikasnija javna uprava i pravosuđe kroz racionalizaciju i informatizaciju- moj Bože koja mantra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije