Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tehnički kvar

Otkazan let na kojem je bio ministar Božinović. Nakon odgode ipak sretno sletjeli u Rim

Kaštel Štafilić: Ministar Božinović, po novom režimu kontrole, ukrcao se u avion za Rim
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.03.2023.
u 20:56

Ministar, koji u ponedjeljak ima sastanak s talijanskim kolegom, naumio je službeno letjeti iz Splita u Rim.

Let iz Splita za Rim na kojem je bilo oko 159 putnika, a među kojima i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, otkazan je zbog indikacija tehničkog kvara, javlja Dnevnik.hr.

Ministar, koji u ponedjeljak ima sastanak s talijanskim kolegom, naumio je službeno letjeti iz Splita u Rim. Ukrcao se u avion, ali se ubrzo vratio na pistu.

- Nije ni prvi put, tehnički kvarovi se događaju na zrakoplovima. Ja vjerujem da će tijekom večeri naći neko alternativno rješenje za sve ljude koji putuju prema Rimu - rekao je ministar. Nakon odgode od tri sata, svi su se putnici ipak ukrcali u zrakoplov koji je poletio za Rim. A da je sretno stigao Božinović je potvrdio i na Twitteru.

Inače, Božinović je ranije prisustvovao početku rada zračnih luka bez graničnih kontrola u splitskoj zračnoj luci na Resniku i rekao da sve ide po planu. Tom prilikom je podsjetio da je ulazak Hrvatske u Schengen bio proces kojega su vodili šest godina vrlo transparentno i u tom razdoblju odgovorili na pitanja nekoliko tisuća stranih i domaćih medija.

Prisjetio se da je 8. prosinca prošle godine na Vijeću ministara unutarnjih poslova Hrvatska dobila zeleno svjetlo i tada se odlučilo da će se hrvatske zračne luke na današnji dan u potpunosti integrirati. U splitskoj zračnoj luci je priprema za Schengen krenula još 2014. kad se radila zgrada.

24.03.2023., Kastel Stafilic- Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Bozinovic nakon sto je obisao Zracnu luku Split povodom pocetka rada zracnih luka bez granicnih kontrola za putnike EU ukrcao se u avion za Rim po novom rezimu kontrole. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

"Od jutra primam izvješća sa svih naših međunarodnih zračnih luka. Sve ide prema našim planovima i to pokazuje da su se sve službe za sve to dugo i kvalitetno pripremale. Ovo danas ima širi značaj jer se u lukama može računati na brži prolaz i dolazak u Hrvatsku, a tu se otvaraju mogućnosti kojih ni sami trenutno nismo svjesni", rekao je Božinović.

Republika Hrvatska je od 1. siječnja 2023. postala država članica Schengenskog područja čime su ukinute kontrole osoba na unutarnjim kopnenim i morskim granicama, te su od danas tako ukinute kontrole osoba i na unutarnjim zračnim granicama. U splitskoj zračnoj luci na Resniku danas je po novom Schengenskom režimu sve prošlo bez gužvi i zastoja. Tijekom dana kroz tu luku proći će 23 komercijalna zrakoplova, od kojih će biti 19 njih iz šengenskog prostora, s četiri do pet tisuća putnika. 

Ovo ljeto očekuju oko 13.500 letova od 52 prijevoznika kojima će Split povezati s 89 odredišta, dok do kraja godine predviđaju promet od oko 3,3 milijuna putnika, koliko je bio rekordne 2019. godine.

 

Komentara 1

NO
Nostromo
21:01 26.03.2023.

Zdaj bu Bane Mig21 organizeral pa bu odletel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije