Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekršio kodeks

Otkaz na poslu Amerikancu koji je palio Kuran

Derek Fenton
16.09.2010.
u 11:13

Aktivisti za ljudska prava tvrde da je otkazom s posla narušeno njegovo pravo zajamčeno prvim amandmanom američkog ustava.

Derek Fenton iz Bloomingdalea, koji je prošle subote na prosvjedu protiv izgradnje džamije na Manhattanu spaljivao stranice Kurana, dobio je otkaz na poslu u NJTransitu, javlja NY Daily Mail.

Tvrtka, u kojoj je proveo 11 godina, otpustila ga je nakon objave njegovih fotografija na kojima se vidi kako kida i pali stranice Kurana, uz obrazloženje da je prekršio etički kodeks.

Fenton je nakon spaljivanja stranica Kurana završio u policijskoj postaji, ali protiv njega nije podnesena nikakva prijava. Policija je priopćila da je rekao kako je "ovo Amerika" i da je to bio njegov način da se bori za tu ideju.

Aktivisti za ljudska prava tvrde da je otkazom s posla narušeno njegovo pravo zajamčeno prvim amandmanom američkog ustava.

Ključne riječi

Komentara 279

OB
-obrisani-
01:00 17.09.2010.

Iran zašto izmišljaš.? Gdje sam ja pisala o rušenju Crkvi.. Nije lijepo lagati Da apsolvramo to jednom zauvjek.. Je li jasno.. Ponovi za mnom.. Nije lijepo lagati... 10x

EA
eaglee
16:23 18.09.2010.

koja sramota nije mu odredjen zatvor neg samo izgubio posao bolje je njima neg se rjese tih crnca koji im stvaraju najmracniju sliku kriminala i siromastva u drzavi

OB
-obrisani-
00:58 17.09.2010.

Ali kada več incistiraš onda pogedaj popis srušenih, popljčkanih i devastiranih pravoslavnih crkvi i manastira na Cipru, paljenje evangelističke crkve u Pakistanu, napad na crkvene objekte u Nigeriji kao i palež u Alžiru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije