Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOPORABA OVLASTI

Otkaz bivšem ravnatelju sisačke bolnice dr. Pahiću

Damir Pahić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
11.11.2014.
u 16:40

Osim izjave da će iskoristiti mogućnost pravne zaštite Pahić nije želio komentirati slučaj

Prema pouzdanim informacijama, dr. Damir Pahić, donedavni ravnatelj i sanacijski upravitelj sisačke Opće bolnice Dr. Ive Pedišića, koji je u rujnu podnio ostavku na svoju dužnost, dobio je otkaz u toj ustanovi. Razlog otkaza je pravomoćna presuda za kazneno djelo zloporabe ovlasti, zbog kojeg je osuđen na 10 mjeseci zatvora, što je zamijenjeno radom za opće dobro.

Novi sanacijski upravitelj bolnice dr. Miroslav Dubovečak nije želio komentirati slučaj, koji je još u tijeku. Naime, još nije istekao rok od 15 dana, nakon uručenja otkaza, u kojem se dr. Pahić može žaliti Sanacijskom vijeću bolnice.

Kako doznajemo, svi članovi Radničkog vijeća i nekoliko sindikata bolnice, dali su suglasnost za otkaz poznatom kirurgu. Kako obrazlažu, riječ je samo o primjeni Pravilnika bolnice, koji je usvojen u vrijeme dok je dr. Pahić bio ravnatelj i na temelju kojeg je ranije nekoliko djelatnika bolnice za osjetno blaža kaznena djela, već dobilo otkaz.

Osim izjave da će iskoristiti mogućnost pravne zaštite, niti dr. Damir Pahić nije želio komentirati slučaj.

Kao što je poznato, dr. Pahića je DORH teretio da je kao ravnatelj bolnice od 2006. do 2011. godine, poslove razvoja i održavanja bolničkog informacijskog sustava dodijelio tvrtki DM-soft, čiji je vlasnik njegov sin, omogućivši mu zaradu od 663.493 kune. Posao je sklopljen izravnom pogodbom, a ne javnim natječajem, što je zakonska obveza.

>> Posao od 663.493 kn dao tvrtki svoga sina

Komentara 3

OB
ObrenM
19:31 11.11.2014.

Kako ga nije stid za lopovstinu traziti pravnu zastitu,a mozda i odlikovanje

19
1995josip
21:42 11.11.2014.

Kud Marina tuda i on , u Remetinac .

19
1995josip
21:41 11.11.2014.

Mi prijatelji pokojnog Taše se slažemo sa otkazom muljatorima i lopovima kojima se dokaže kriminal u bolnici u Sisku .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije