Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otišli na božićne domjenke pa završili s trovanjem u bolnici

Zbog hrane poslužene tijekom vikenda na četiri predbožićna primanja slavonskobrodskoj bolnici javilo se 29 oboljelih od gastroenterokolitisa
20. prosinca 2010. u 15:39 6 komentara 9 prikaza
trovanje

Ovogodišnje božićne domjenke veliki će broj Brođana pamtiti cijeloga života, ali ne po bogatim jelima koja su im poslužena, nego po visokoj temperaturi i proljevu koji su na njima zaradili. Pokvarenom hranom koja je na najmanje četiri predbožićna prijema služena gostima iz jednog od slavonskobrodskih restorana potrovalo se najmanje tridesetak osoba.

Moguća je i salmonela

Među njima su i poznati Brođani, političari, gospodarstvenici, glazbenici. Gradonačelnik Duspara u ponedjeljak se nije pojavio na poslu. Iako iz njegova ureda nisu htjeli ništa reći, vjeruje se kako je i on podlegao trovanju hranom. U krevetu su završili i članovi poznatog tamburaškog sastava Berde Bend, nekoliko novinara...

- Hrana je bila vrlo ukusna, ali već dan poslije počele su tegobe. Mučnina, povraćanje, proljev, a sve to praćeno temperaturom od 39,4 Celzijusa. Simptomi su se pojavili u subotu poslijepodne, od kada se gotovo i ne dižem iz kreveta, kaže poznati radijski voditelj Dean Kobilšek-Đobec koji se sam liječi čajem, lupocetom i bananama.

I dok je Đobec bio voljan ispričati o kakvim se simptomima radi, drugi sudionici zatrovanih banketa nisu bili pričljivi. U brodskoj OŠ “Dragutin Tadijanović”, čiji su nastavnici također bili na jednom od spornih domjenaka, nisu mogli ništa komentirati bez ravnateljice koja “danas nije u školi”, vrlo vjerojatno zbog zdravstvenih tegoba. Masovno trovanje hranom potvrdio je i Zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

- Do sada nam se javilo 29 oboljelih, od kojih su dvoje zadržani na bolničkom liječenju. Riječ o gastroenterokolitisu koji se manifestira visokom temperaturom, proljevom i treskavicom, a ne možemo isključiti ni salmonelu, kaže ravnatelj zavoda dr. Ante Cvitković.

Očekuju još oboljelih

Kako kaže, očekuje se još slučajeva jer inkubacija je 72 sata. Vjeruje se kako je stvarni broj oboljelih najmanje dvostruko veći, a sumnjiva su dva jela, piletina i puretina u umaku od gljiva, koja su služena na svim domjencima s kojih su počeli pristizati pacijenti.

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar miladraga
  miladraga:

  Kako imaju osjetljive želučiće, a ova naša sirotinja koja jede iz kontejnera je otporna na sve, kod njih nema trovanja hranom

 • fax:

  pročitah na puno portala istu vijest. Salmonela se može svakom i svagdje dogoditi, bez obzira na dobavljača, žao mi je što nigdje ne vidim da se \"prosrao\" gospodar BPŽ, iako se već odavno i bez cateringa prosrao tisuću puta. Živio ... prikaži još!io grad Slavonski Brod, predgrađe Starih Perkovaca!!!!!!

 • -obrisani-:

  Citam, citam i tek na kraju pise SALMONELLA. Aha, rekoh, tu smo! A zasto to nisi napisao odmah na pocetku ili u naslovu? PLJUC!