Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatrovani banket

Otišli na božićne domjenke pa završili s trovanjem u bolnici

trovanje
20.12.2010.
u 15:39

Zbog hrane poslužene tijekom vikenda na četiri predbožićna primanja slavonskobrodskoj bolnici javilo se 29 oboljelih od gastroenterokolitisa

Ovogodišnje božićne domjenke veliki će broj Brođana pamtiti cijeloga života, ali ne po bogatim jelima koja su im poslužena, nego po visokoj temperaturi i proljevu koji su na njima zaradili. Pokvarenom hranom koja je na najmanje četiri predbožićna prijema služena gostima iz jednog od slavonskobrodskih restorana potrovalo se najmanje tridesetak osoba.

Moguća je i salmonela

Među njima su i poznati Brođani, političari, gospodarstvenici, glazbenici. Gradonačelnik Duspara u ponedjeljak se nije pojavio na poslu. Iako iz njegova ureda nisu htjeli ništa reći, vjeruje se kako je i on podlegao trovanju hranom. U krevetu su završili i članovi poznatog tamburaškog sastava Berde Bend, nekoliko novinara...

- Hrana je bila vrlo ukusna, ali već dan poslije počele su tegobe. Mučnina, povraćanje, proljev, a sve to praćeno temperaturom od 39,4 Celzijusa. Simptomi su se pojavili u subotu poslijepodne, od kada se gotovo i ne dižem iz kreveta, kaže poznati radijski voditelj Dean Kobilšek-Đobec koji se sam liječi čajem, lupocetom i bananama.

I dok je Đobec bio voljan ispričati o kakvim se simptomima radi, drugi sudionici zatrovanih banketa nisu bili pričljivi. U brodskoj OŠ “Dragutin Tadijanović”, čiji su nastavnici također bili na jednom od spornih domjenaka, nisu mogli ništa komentirati bez ravnateljice koja “danas nije u školi”, vrlo vjerojatno zbog zdravstvenih tegoba. Masovno trovanje hranom potvrdio je i Zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

- Do sada nam se javilo 29 oboljelih, od kojih su dvoje zadržani na bolničkom liječenju. Riječ o gastroenterokolitisu koji se manifestira visokom temperaturom, proljevom i treskavicom, a ne možemo isključiti ni salmonelu, kaže ravnatelj zavoda dr. Ante Cvitković.

Očekuju još oboljelih

Kako kaže, očekuje se još slučajeva jer inkubacija je 72 sata. Vjeruje se kako je stvarni broj oboljelih najmanje dvostruko veći, a sumnjiva su dva jela, piletina i puretina u umaku od gljiva, koja su služena na svim domjencima s kojih su počeli pristizati pacijenti.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar miladraga
miladraga
01:47 21.12.2010.

Kako imaju osjetljive želučiće, a ova naša sirotinja koja jede iz kontejnera je otporna na sve, kod njih nema trovanja hranom

FA
fax
21:57 21.12.2010.

pročitah na puno portala istu vijest. Salmonela se može svakom i svagdje dogoditi, bez obzira na dobavljača, žao mi je što nigdje ne vidim da se \"prosrao\" gospodar BPŽ, iako se već odavno i bez cateringa prosrao tisuću puta. Živioio grad Slavonski Brod, predgrađe Starih Perkovaca!!!!!!

OB
-obrisani-
16:02 20.12.2010.

Citam, citam i tek na kraju pise SALMONELLA. Aha, rekoh, tu smo! A zasto to nisi napisao odmah na pocetku ili u naslovu? PLJUC!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije