Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj snowden

Otac zviždača Snowdena: Bojim se da WikiLeaks manipulira njime

Edward Snowden
Reuters/PIXSELL
28.06.2013.
u 21:30

Lonnie Snowden također je kazao da se preko svoga odvjetnika obratio američkom glavnom državnom odvjetniku rekavši da bi se njegov sin moga vratiti u SAD ako mu Justice Department zajamči da ga neće pritvoriti prije suđenja niti ga ušutkati

Otac zviždača Edwarda Snowdena kazao je u petak u intervjuu za NBC News da je njegov sin prekršio zakon, ali da nije izdajica.

Lonnie Snowden također je kazao da se preko svoga odvjetnika obratio američkom glavnom državnom odvjetniku rekavši da bi se njegov sin mogao vratiti u SAD ako mu Justice Department zajamči da ga neće pritvoriti prije suđenja niti ga ušutkati. Također traži da njegov sin bira mjesto gdje će mu se suditi.

Lonnie Snowden koji sa sinom nije razgovarao od travnja boji se da osobe iz WikiLeaksa manipuliraju njime.

- Zabrinut sam zbog onih koji ga okružuju. Mislim da Wikileaks, ako pogledate njihovu prošlost, nema u svom fokusu američki ustav. Oni samo žele objaviti što je moguće više informacija- kazao je Lonnie Snowden.

Podsjetimo, prema pisanju raznih medija, Snowdenu u bijegu pomaže WikiLeaks. Ne zna se gdje se trenutno nalazi, a u SAD-u je optužen za krađu državnog vlasništva, nedozvoljenu objavu podataka o nacionalnoj obrani i svjesnu objavu povjerljivih podataka. U nedjelju je iz Hong Konga odletio za Moskvu, navodno na svom putu do Ekvadora koji je primio njegov zahtjev za azilom.   

>> Afera špijuniranje – SAD podignuo optužnicu protiv Snowdena! 

>> Snowden rekao da sve zviždače treba ubiti pa postao jedan od njih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije