Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'za koga će glasati baka?'

Politika i obitelj: Otac nosi listu SDP-a, sin HDZ-a

07.05.2015., Crnac - Troje clanova obitelji Duzic ozbiljno se priprema za predstojece izbore za mjesne odbore. Zanimljivo je da je otac Zdravko nositelj liste SDP-a a njegov sin Dario nositelj liste HDZ-HSP dr.AS dok kcerka Tamara podrzava oca i treca je
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
08.05.2015.
u 17:36

Obojica se pitaju za koga će glasati baka, koja u prolazu dobacuje: Dok je mene i moje motike, lako je njima razglabati o politici!

Na idućim izborima za vijeća mjesnih odbora na sisačkome području, koji su 17. svibnja, vlast u Crncu dobit će netko s kućnog broja 142. Ondje, naime, živi obitelj Dužić, a otac Zdravko predvodi listu SDP-a, HNS-a i HSU-a, dok je sin Dario prvi na listi HDZ-a, HSS-a, HSP–AS-a, HSLS-a i BUZ-a. U utrci je i Darijeva sestra Tamara Dužić, ali na listi tate Zdravka, gdje je na trećoj poziciji. Kandidirane su samo te dvije liste, a podatak da su otac i sin na suprotnim stranama izazvao je reakcije u Crncu, naselju s nekoliko stotina duša poznatome i po tome što je rodno mjesto generala Janka Bobetka. Neki kažu da su si Dužićevi tako osigurali da vlast ostane u kući. No, oni uzvraćaju:

– Lijevi i desni su O.K., ali rad za opće dobro je najbitniji!

Dario je već pet godina član HSP-AS-a, dok Zdravko nije ni u jednoj stranci, ali je pristao predvoditi SDP-ovu listu. U zadnji tren.

– Ja sam predao kandidaturu 10-ak dana ranije, a onda me otac iznenadio time da on i sestra idu na SDP-ovu listu. Bio je to šok, bunili su se i neki članovi koalicije, no čelništvu moje stranke bilo je simpatično što mi otac predvodi SDP-ovu listu – govori Dario, 27-godišnji prvostupnik ekonomije.

Zdravko je na zadnjim izborima nosio nezavisnu listu i osvojio jedan mandat, a kada su ga zvali iz SDP-a, kaže, pristao je ponajviše zato što ga je kao sindikalca pozitivno iznenadilo ponašanje njihove gradonačelnice vezano za Rafineriju. – U Crncu ima previše problema da bismo se bavili podjelama na lijeve i desne. Sin je već godinama u HSP-u, cijeni HDZ-ovu ulogu u formiranju Hrvatske, i poštujem taj njegov odabir. No, ja nisam za 200 bogatih obitelji i da svi ostali budu robovi i kopaju po smeću. I dosad smo svi zajedno iz obitelji radili u mjesnom odboru, organizirali manifestacije i slično – kazuje 55-godišnji Zdravko.

Tamara, kojoj je 26 godina, ističe da se ne svađaju zbog politike. I predizborni im je program gotovo isti. Problem je Crnčanima obližnje odlagalište otpada, a još više to što nemaju kanalizaciju. No, i unutar same obitelji ima problema. Najveći je – za koga će glasati majka i baka. A baka, dok razgovaramo s kandidatima iz obitelji Dužić, dobacuje u prolazu: – Dok je mene i moje motike, lako je njima razglabati o politici!

>> HDZ-u i SDP-u pada podrška, Kolinda Grabar-Kitarović najpopularnija političarka

>> HDZ i HSS osvojili 28, a SDP, HNS i HSU 19 vijećničkih mandata

Komentara 43

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:46 08.05.2015.

Ljevi -desni se "busaju u prsa", crveni - crni, mi ili oni ...,a oni od te predstave jako dobro žive, a sirotinja se prepucava po portalima... Dijele narod i rade od nas mulce!

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
17:46 08.05.2015.

Bravo baka - Dok je mene i moje motike, lako je njima razglabati o politici!

VI
vipjerry
18:14 08.05.2015.

Obiteljski zanat - uhljebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije