Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stavio u čaj

Otac ovisnik svoju bebu otrovao metadonom!

hitna pomoć
Foto: Borna Filić/PIXSELL
20.02.2014.
u 19:12

Muškarac (31) pritvoren jer se sumnja da je drogom otrovao sedmomjesečno dijete

Sedmomjesečna beba, koja je primljena na KBC Split nakon što je otrovana metadonom, u stabilnom je stanju. Dijete su u utorak navečer u bolnicu donijeli roditelji, a liječnici su u bebinu organizmu pronašli tragove otopine metadona pa su slučaj prijavili policiji.

Djetetov otac (31) osumnjičen je da je 18. veljače u pripremljeni čaj za dijete stavio neutvrđenu količinu otopine metadona, koju je koristio kao zamjensku terapiju za heroin. On tvrdi da je metadon u čaju završio sasvim slučajno, no pritvoren je zbog opasnosti od ponavljanja djela. – Trovanje djeteta opijatom kao što je metadon, koji djeluje na središnji živčani sustav, za posljedicu može imati i smrt ili trajna oštećenja, ovisno o dozi – kaže dr. sc. Mario Ćuk, dr. med., specijalist pedijatar Zavoda za intenzivno liječenje djece u KBC-u Zagreb.

– Može doći do poremećaja svijesti različitih stupnjeva, od pospanosti do kome, ovisno o dozi koja je ušla u organizam. Metadon može prouzročiti zatajenje disanja i kardiovaskularne teškoće, sniženje krvnog tlaka i zatajenje protoka krvi, što može dovesti do životne ugroženosti. Dođe li do zatajenja jedne od životnih funkcija, primjerice prekine se dotok kisika, to može prouzročiti trajne posljedice – opisuje dr. Ćuk. Postoje i nespecifični simptomi kod starije djece, kao što su mučnina, povraćanje i konvulzije, a pritom su zjenice potpuno sužene. Važno je što prije dovesti dijete u bolnicu kako bi primilo antidot (protuotrov).

>>Porodila se u kući na dan kad je njezina kći slavila 14. rođendan

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
10:25 20.02.2014.

Bitno da narkomani i alkoholičari imaju potpuno besplatno liječenje, dok svi ostali moraju sve plaćati.

DU
Deleted user
11:28 20.02.2014.

CZS, Opačićka, diste dok narkomani truju vlastitu dicu?

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
10:34 20.02.2014.

To su ti koji donose sidu, ti i oni što idu na kurve i šire bolesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije