Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz plavuše u afroamerikanku?

Otac optužio kćer: Godinama se pretvara da je crnkinja

Rachel Doležal
Foto: Twitter
1/7
12.06.2015.
u 14:50

- Ona je naša rođena kćer, a nas dvoje smo europskog podrijetla - rekao je Rachelin otac Larry

Otac istaknute aktivistice i predsjednice udruge za građanska prava iz Washingtona otkrio je medijima nakon brojnih nagađanja da se njegova kći godinama predstavlja kao crnkinja, a zapravo je bijele boje kože. Rachel Doležal je od siječnja predsjednica NAACP-ova (National Association for Advancement of Colored People) ogranka u Spokaneu u Washingtonu, jedne od najstarijih i najutjecajnijih organizacija za ljudska prava u SAD-u. Uz to, radi i kao izvanredni profesor na Afričkim studijima na sveučilištu u istočnom Washingtonu.

U biografiji na stranici fakulteta stoji da je zvanje stekla na Howardu, povijesnom crnačkom sveučilištu, ali i da je bila žrtva zločina iz mržnje najmanje osam puta. U njezinim objavama na Facebooku vidljivo je da o sebi i svojoj obitelji govori kao o Afroamerikancima. - Ona je naša rođena kćer, a nas dvoje smo europskog podrijetla - rekao je Rachelin otac Larry koji je svoje tvrdnje potkrijepio fotografijama i dokumentima te je naveo da imaju češke, švedske i njemačke korijene. Rekao je da ne može objasniti zašto se njegova kći predstavlja kao Afroamerikanka. - Posljednjih 20 godina se asimilirala u afroameričku zajednicu kroz poslove vezane uz odvjetništvo i socijalnu pravdu pa to može biti dio odgovora - nastavio je. Dodao je da je Rachel prekinula svu komunikaciju s njim i majkom i da ih ne želi vidjeti u blizini jer su bijelci.

A Rachel je pak kolegama u Spokaneu predstavila drugog muškarca, Afroamerikanca. Također, Rachel je u svojim izjavama često isticala da je majka dvojice dječaka crne boje kože dok njezin otac tvrdi da je stariji dječak zapravo njezin posvojeni brat. - Prije pet godina, kada je Izaiahu bilo 16 godina, odlučio je ići živjeti s Rachel, nakon čega je ona dobila skrbništvo. Ipak, moja žena i ja smo Izaiahovi zakonski roditelji - ispričao je Larry i dodao da su s Izaiahom izgubili kontakt.

>> Išao čestitati ocu (74) na zarukama, šokirao se kad je doznao tko je mladenka

>> Razotkrili je: Uhvatili prosjakinju koja vozi luksuzni Land Cruiser

Komentara 6

Avatar mason
mason
15:15 12.06.2015.

A ja mislio opiturala se da dobije socijalu haha.

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
16:13 12.06.2015.

ciganska posla

HO
homofob
19:16 12.06.2015.

Papir zaista podnese svaki izmet: "Harvard povijesno crnacko sveuciliste"? Poznati polaznici Harvarda: Robert i John Kennedy, Henry Kissinger, Yo Yo Ma, Bill Gates, Norman Mailer, George Bush, Al Gore, Theodor i Franklin Roosevelt ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije