Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanemario odgoj

Otac nasilnog zagrebačkog učenika zadržan u pritvoru

policija (1)
Ivana Ivanovic/PIXSELL
17.09.2013.
u 21:10

Osumnjičen je da je zanemario obveze odgoja djeteta, te neprestano isticao kako njegovo dijete nije nasilno već da je ono izloženo nasilju a sve zbog njegovog aktivizma u Occupy Croatia.

Otac maloljetnog zagrebačkog učenika koji je do sada, zbog nasilnog ponašanja prema vršnjacima promijenio četiri osnovne škole zadržan je u pritvoru. Osumnjičen je da je zanemario obveze odgoja djeteta, te neprestano isticao kako njegovo dijete nije nasilno već da je ono izloženo nasilju a sve zbog njegovog aktivizma u Occupy Croatia.

Podsjetimo, otac je u posljednjoj školi iz koje je sin prebačen bio optužen i za prijetnje učiteljici ali i za nasilno ponašanje prema njoj što je također završilo na sudu. Riječ je o dječaku, inače odličnom učeniku koji svoje nasilno ponašanje nije mogao kontrolirati ni uz pomoć asistenta u nastavi, a socijalna služba kojoj je obitelj već odavna poznata nije mogla učiniti ništa jer su roditelji odbili suradnju. Prvi je to slučaj u Hrvatskoj zbog kojeg se također razmišljalo o školovanju nasilnika od kuće, no kako smo neslužbeno doznali i tu je otac maloljetnika uvjetovao -izdavanjem potvrde koja svjedoči kako njegov sin nema problema s ponašanjem i nije nasilan prema ostalim učenicima iako su se djeca u četiri različita razreda različitih škola neprestano žalili na nasilje, omalovažavanja vrijeđanja. Sva su se ta djeca bojala dolaziti na nastavu.  

>> \'Da ste nas poslušali, učenici ne bi bili u strahu od nasilnika\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije