Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadarska policija opet u akciji zbog A. Kurtovića

Otac, majka i sin nisu dobili brod pa ucijenili 18-godišnjaka!?

privođenje
Dino Stanin/Pixell
17.11.2009.
u 13:20

Zadarska policija nam je potvrdila da je 18-godišnjak bio "veza" u preprodaji broda preko 28-godišnjeg Ante Kurtovića koji je zbog prevare od početka studenoga u pritvoru zadarskoga okružnog zatvora.

Zadarska policija privela je danas troje Zadrana, oca, majku i sina u dobi od 52, 50 i 30 godina iz Zadra zbog ucjene 18-godišnjaka iz Zadra kojemu je u rujnu trojac dao 30.000 eura za plovilo koje je trebalo biti kupljeno preko Ante Kurtovića, glavnog aktera milijunski teške zadarske prevare u kojoj je oštećeno barem šezdesetak Zadrana. No kada nisu dobili brod, tražili su povrat 30.000 eura, ali i kamate u iznosu od 7000 eura!?

"Veza" Kurtoviću
Zadarska policija nam je potvrdila da je 18-godišnjak bio "veza" u preprodaji broda preko 28-godišnjeg Ante Kurtovića koji je zbog prevare od početka studenoga u pritvoru zadarskoga okružnog zatvora .

- Postoji osnovana sumnja da je 17. rujna ove godine 52-godišnjak oštećenom 18-godišnjaku predao iznos od 30.000 eura koji je bio namijenjen za kupnju broda u vlasništvu treće osobe. Kupoprodajni ugovor trebao je glasiti na ime 18-godišnjaka dok se prijepis vlasništva plovila trebao izvršiti naknadno. Istog dana u večernjim satima 18-godišnjak je predao 30.000 eura 28-godišnjaku iz Zadra koji je prijavljen za veći broj kaznenih djela prevare, a njegovim posredstvom trebala se izvršiti kupoprodaja - rekla je glasnogovornica PU zadarske, Sandra Poljak Jurinčić.

Policija ističe da do kupoprodaje nije došlo, a da je 9. studenoga 18-godišnjak PU zadarskoj prijavio prevaru. Potom je o svemu obavijestio i nesuđene kupce broda, odnosno 52-godišnjaka, 50-godišnjakinju te 30-godišnjaka, koji su u više navrata idućih nekoliko dana na više načina prijetili 18-godišnjaku kako će narušiti njegov ugled.

I dug i kamatu
On je to pak sve prijavio zadarskoj policiji, koja je naposljetku i uhitila troje Zadrana.

- Prijetili su 18-godišnjaku kako bi im vratio dug od 30.000 eura te da bi ishodili kamate od 7000 eura, čime su počinili kazneno djelo ucjene - kazala je jučer glasnogovornica PU zadarske, Sandra Poljak Jurinčić. Policija nam jučer nije potvrdila informaciju da je jedna od privedenih zbog sumnje na ucjenu bivša voditeljica jednog odjela na zadarskom Općinskom sudu.

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:18 17.11.2009.

Jadan je onaj ,ko u Zadru trazi pravdu,sve ono sto je naPoluotoku je sumnjivog morala.

MM
Mladen Miletić
21:00 17.11.2009.

Otac, majka i sin nisu dobili brod pa ucijenili 18-godišnjaka!? umjesto da ga glade po guzici i čekaju 15-20 godina na neku pravomočnu presudu a nikako na neki brod....

MM
Mladen Miletić
20:38 17.11.2009.

santos007, Jadan je onaj tko uopče pomisli da traži pravdu u Hrvatskoj. Neka se jave tri žrtve koje su uspijele i nakon 15 godina da ostvare 5% pravde . Mogao bih se kladiti tih nema, jedino prijatelji kod suda iliili visoka zvjerka general ili Bosanac !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije