Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušaj otmice

Otac Krešimira Čorka navodno bio napadnut po istom scenariju

pucnjava policija ubijen (1)
Jurica Galoić/Pixsell
24.03.2011.
u 10:49

Trojica maskiranih muškaraca prišla su s leđa Krešimiru Čorku i počela ga tući raznim predmetima i pištoljem

Zagrebačka policija pronašla je automobil slovenskih registracijskih pločica u koji su u noći na srijedu trojica nepoznatih napadača na Vrbiku silom htjela ugurati 37-godišnjeg poduzetnika Krešimira Čorka, inače uskoro bivšeg zeta poznatog zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića. Automobil je ukraden prije nekoliko tjedana negdje na području metropole, a slovenska pločica skinuta je s drugog automobila.

Dobri i poslije razvoda

Podsjetimo, Čorku su tu noć malo poslije ponoći na Kninskom trgu trojica maskiranih muškaraca prišla s leđa i počela ga tući raznim predmetima, ali i pištoljem. Kad su ga pokušali silom ugurati u automobil, počeo je zazivati pomoć, što je zbunilo napadače te su odustali od otmice. Sve je to vidjela stanarka jedne od obližnjih zgrada, koju je policija, doznajemo, ispitala. Čorak je zadobio lakše ozljede glave pa je prevezen u KB “Sestre milosrdnice”, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

S obzirom na to da je Krešimir Čorak prekinuo vezu sa svojom suprugom i kćeri odvjetnika Marijana Hanžekovića, pretpostavlja se da pokušaj njegove otmice nema veze s aktivnostima i poslovima poznatog zagrebačkog odvjetnika. Naime, Hanžekovićeva kći posljednjih godinu dana ne živi s Čorkom, a u tijeku je i brakorazvodna parnica.

Ona se odselila i sada živi u centru grada, a Čorko je ostao živjeti u zajedničkom stanu. Čini se da su uskoro bivši supruzi ostali u dobrim odnosima, budući da je Čorak odmah o napadu obavijestio bivšu suprugu, a ona je pak za pomoć molila oca.

Napali mu i oca?

Čorak je, inače, vlasnik zastupstva Paul and Sharka, a poslovnjak mu je i otac Duško Čorak, koji je 1991. u Lučkom osnovao INETEC - Institut za nuklearnu tehnologiju za istraživačko-razvojne i konzalting usluge, proizvodnju i trgovinu.

Zanimljivo je i da se tijekom dana pričalo da je i Duško Čorak prije određenog vremena, navodno prije nekoliko godina, bio žrtva sličnog napada. Prema podacima Poslovne Hrvatske, na Krešimira Čorka vodi se pet tvrtki; Aspectus za poslovanje nekretninama, Obala Marjan za usluge i trgovinu, Dag Šport (tvrtka je ugašena lani), Alberta za usluge cestovnog prijevoza te Jadran Nautika, koja je ovlašteni ekskluzivni distributer brodova Princess za Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Makedoniju, Srbiju, Crnu Goru...

Komentara 6

JS
ja sam gladan
23:03 24.03.2011.

Kad će se netko pozabaviti odvjetnicima i njihovim klijentima. Kad se zagrebe ispod površine, uvijek ista klika. Povezani su ko cica i bradavica.

LJ
love joe
18:11 24.03.2011.

to su ovi što zakapaju osiromašeni uran po lepoj našoj

UK
Ugo Kajvez
13:06 24.03.2011.

Mislim da bi murja trebala pustiti da se mafija međusobno obračuna za zadnjeg, ... trebali bi im osigurati neku poljanu daleko od ostalih građana i još im dati prigodna sredstva za njihov posao i pustitit ih iz kaveza da se međusobno dogovore .... Uštedili bi novac poreznih obveznika i murji skratili posao ......... svi hepi !! ........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije