Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otac je prijetio da će u školu doći s puškom

30. svibnja 2007. u 18:56 3 prikaza

Čim smo doznali za incident, škola je poduzela sve mjere propisane Pravilnikom škole. Obavili smo razgovore s učenicima, njihovim razredom, roditeljima, a obavijestili smo i Centar za socijalnu skrb, policiju, Dječje pravobraniteljstvo i brojne druge rekla je Margeta Sabljić, ravnateljica Osnovne škole dr. Franje Tuđmana u Šarengradu napominjući da se sve događalo izvan škole i nakon nastave.

Pri odlučivanju o kaznama, kazala je ravnateljica, uzeli su u obzir i mišljenje dječjeg psihologa. Učiteljsko vijeće donijelo je odluku da se učenik F. G. kazni pismenom opomenom, a D. Š., koji je mobitelom snimio nasilje, usmenom opomenom.

Vodili smo računa o tome da je riječ o maloljetnoj djeci, ali i da učenici dosad nisu bili kažnjavani. Također, cijelo vrijeme nastojimo smiriti strasti. Na žalost, tu nam roditelji ne olakšavaju situaciju. U međuvremenu, stizale su prijetnje da će učeniku F. G. slomiti noge, a prijetio je i M. R., otac pretučene djevojčice, da će doći s puškom i po zbornici srediti malo stvari kazala je ravnateljica Margeta Sabljić.

Dodala je da imaju problema s učenicima zbog ponašanja, odgoja i higijenskih navika, a da roditelji malo ili ništa ne čine da se to popravi.

Logitech
Novi poslovni trend
Uz ovaj model rada, vaša poslovna budućnost više neće imati granica