Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA NIKOTINA 3

Otac i sinovi priznali krivnju za krijumčarenje 65,3 tone duhana pa se nagodili s USKOK-om

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
13.07.2020.
u 15:30

Nakon što su temeljem sporazuma USKOK-om početkom lipnja na zagrebačkom Županijskom sudu osuđeni Frane Piskor i njegov sin Martin, sada je krivnju priznao i drugi Piskorov sin Karlo

Još dvoje optuženika u akciji Nikotina 3, u kojoj USKOK  više osoba predvođenih Franom Piskorom tereti za krijumčarenje 65,3 tone duhana, čime je proračun oštećen za 39,2 milijuna kuna, priznalo je krivnju i nagodilo se s USKOK-om. Nakon što su temeljem sporazuma USKOK-om početkom lipnja na zagrebačkom Županijskom sudu osuđeni Frane Piskor i njegov sin Martin, sada je krivnju priznao i drugi Piskorov sin Karlo.

On je osuđen na 11 mjeseci zatvora, s tim da mu je zatvorska kazna mijenjana radom za opće dobro. Uz to mu se oduzima i 302.253 kuna nepripadajuće imovinske korist. Osim njega, krivnju je priznao i Toni Kulić koji je temeljem sporazuma s USKOK-om osuđen na 10 mjeseci zatvora, a zatvorska kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro.

Što se tiče Frane Piskora, kojeg je USKOK teretio da je ustrojio zločinačko udruženje u sklopu kojeg je krijumčaren duhan on je početkom lipnja, nakon što je priznao krivnju, osuđen na tri godine zatvora i sporadičnu novčanu kaznu od 101.698 kuna. Mora vratiti i 302.253 kuna nepripadajuće imovinske koristi. Njegov sin Martin Piskor nakon priznanja krivnje, osuđen je na djelomičnu uvjetnu zatvorsku kaznu od godinu i pol dana zatvora. Od izrečene kazne, devet mjeseci mora  provesti iza rešetaka, a preostalih devet mjeseci mu se mijenja uvjetnom kaznom uz rok kušnje od pet godina.  I on mora vratiti 302.253 kuna nepripadajuće imovinske koristi.

Prema optužnici,  Frane Piskor je od ožujka 2019. do listopada 2019. predvodio zločinačko udruženje, u koje su osim njega i njegovih sinova još  bili Matija Tušek, Leonard Karakadić, Danijel Dominiković, Ivan Balev, Ramo Selimović, Zdravko Jelovšek, Robert  Imperal, Dalibor Filetin i Toni Kulić.  U Njemačkoj su kupovali veće količine prešanog duhana u listu kojeg su zatim preko Slovenije ilegalno krijumčarili u Hrvatski gdje su ga prije prodaje skrivali i skladištili. Za prijevoz duhana iz Njemačke  angažirali su pojedine vozače kamiona, kojima su po  transportu plaćali 400 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije