Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite kreativni

Osvojite ulaznice za spektakl u Areni – dinosauri u prirodnoj veličini prošetat će se među posjetiteljima

Šetnja s dinosaurima
Foto: Promo
1/35
04.03.2019.
u 10:15

Šetnja s dinosaurima, predstava koja se temelji na nagrađivanom BBC-ovu televizijskom serijalu, 9. i 10. ožujka gostuje u Areni Zagreb. U nagradnom natječaju Večernjeg lista možete osvojiti ulaznice za ovu edukativnu i zabavnu predstavu.

ŠETNJA S DINOSAURIMASpektakl u Areni – koji se temelji se na nagrađivanom BBC-ovu televizijskom serijalu – ime je najpopularnije i najveće predstave posvećene dinosaurima. Dinosauri u prirodnoj veličini vratit će posjetitelje 65 milijuna godina u prošlost. Edukativna i zabavna predstava donosi devet vrsta dinosaura u njihovoj prirodnoj veličini tako da će posjetitelji imati dojam da su ove drevne životinje "žive". Nevjerojatno realan prikaz zanimljivih vrsta može se održavati samo u prostorima poput Arene jer su najveći primjerci predstavljenih mesoždera visoki i do 15 metara, a uključuje i najproždrljivijeg među njima – T-Rexa. Nadalje, predstava govori o evoluciji dinosaura te klimatskim i tektonskim promjenama koje su naposljetku dovele do izumiranja svih vrsta.

Foto: Promo/Eva Virc

Deset zanimljivih činjenica o dinosaurima

1. Najmanji dinosaur bio je Kompsognatus, bio je dug 30 centimetara i izgledao je kao ptica bez perja.

2. Najbrži dinosauri nalikovali su nojevima te su mogli dostići brzinu i do 60 km/h. Jedan od njih bio je  Dromiceiomimus.

3. Životni vijek dinosaura bio je oko 300 godina. Najkraći životni vijek velikih dinosaura bio je 75 godina, a pojedine su vrste mogle živjeti i 300 godina.

4. T-Rex mogao je trčati brzinom od 15 do 40 kilometara na sat!

5. U Mongoliji je 1990. godine pronađeno najveće dinosaurovo jaje koje je bilo dugačko oko šest metara.

6. Najstariji pronađeni dinosaur živio je prije 230 milijuna godina, pronađen je na Madagaskaru i do danas mu nije poznato ime.

7. Jedan od najinteligentnijih dinosaura bio je Troodon. Bio je lovac, dug oko dva metra, i imao je mozak jednak onom manjih sisavaca ili današnjih ptica.

8. Najmanje dosad pronađeno dinosaurovo jaje bilo je dugo samo tri centimetra. Nije poznato kojoj je vrsti pripadalo.

9. Najteži dinosaur bio je Brachiosaurus, a težio je čak 80 tona. To je težina 17 afričkih slonova. Bio je visok do 16 metara te dugačak do 26 metara.

10. Dinosaur s najdužim imenom je Micropachycephalosaurus, što znači "gušter s malom, tvrdom glavom". Fosili ovog dinosaura pronađeni su u Kini, a 1978. ime mu je dao kineski paleontolog Dong.

Foto: Promo/Eva Virc

Večernji list osigurao je samo za svoje čitatelje 5 x 2 ulaznice za izvedbu predstave 9. ožujka u 19 sati u Areni Zagreb. Odgovorite na naše nagradno pitanje, budite kreativni i uživajte u šetnji s ovim fascinantnim bićima.

Sretni dobitnici su:

Nikola Šutalo, Đakovo
Sanela Betlehem, Peteranec
Niko Radeljak, Zagreb
Saša Mihić, Velika Gorica
Božena Marmilić, Rijeka 

Čestitamo!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije