Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
početak kampanje

Osvanuli grafiti 'Osijek nikada neće biti Glavaševo'

grafiti u Osijeku (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/7
11.04.2013.
u 11:25

Uništavaju gradsku imovinu u dnevno-političke svrhe. Ide ovo na račun građana, iz proračuna će se to sanirati, apelirao je gradonačelnik Krešimir Bubalo

Grafiti "Osijek nikada neće biti Glavaševo", "Osijek Osječanima, HDSSB u Remetinec", "Glavaš je zločinac" i "Bubalo odlazi" osvanuli su jutros na fasadama na 11 adresa u Osijeku. Natpisi su dugački i po 15 metara. U kratici HDSSB dva slova "S" su stilizirana, što je, očito, aluzija na njemački SS. Policija je obavila očevid, a gradska je vlast sazvala izvanrednu konferenciju za novinare.

– Uništavaju gradsku imovinu u dnevno-političke svrhe. Jasno mi je da počinje kampanja i da svi žele pobjedu, ali ona ne mora biti na račun građana. Iz proračuna će se ovo morati sanirati – poručio je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Plakati ga, kaže, ne smetaju, ako su izvješeni na propisanim mjestima, no protivi se uništavanju gradske imovine.

– Ne smeta mi ni što su krivo izračunali kilometre do Mostara – izjavio je, aludirajući na nedavni HDZ-ov plakat "Od vašeg mišljenja u Mostaru dijeli vas 380 kilometara".
Sprejem su nepoznate osobe prešle i preko netom oličene fasade na Srednjoškolskom igralištu, gdje je ispisano "Bubalo, pošto Srednika".

– Radovi su na Srednjiki stajali 4,7 milijuna kuna. Ovo nije napravio Osječanin, niti gost jer se ovako ne pokazuje gostoljubivost. Pozivam Osječane da ga nađemo, ne samo zato da plati kaznu, nego da ga svi prepoznaju – nadovezala se dogradonačelnica Danijela Lovoković. Bubalo je istaknuo kako će i dalje s 5000 kuna nagrađivati građane koji dojave uništavanje gradske imovine ili divlje deponije smeća.

– Policija nam je lani, kad smo se kandidirali za nagradu "Zlatni cvijet Europe" danima čuvala nekoliko lokacija, eto dokle smo morali ići – izjavio je Bubalo. Sanacija fasade, ukoliko je zaštićena, može stajati, naveo je, i do 50.000 kuna.

Na upit sumnja li tko se krije iza grafita, odgovorio je kako ne zna. No, čini mu se kako svi oni imaju "isti ili možda dva rukopisa".

>> Istraživanje u Osijeku: Vrkić u drugom krugu pobjeđuje Bubala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije