Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekspanzionist popušta
Povratak na članak

Osvajač Putin Japanu vraća dio otočja Kurila?

Vladimir Putin i japanski premijer Shinzo Abe susreću se danas u Moskvi, a jedna od ključnih tema bit će upravo povratak japanskog suvereniteta nad dva otoka.

Komentari 14

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
14:58 22.01.2019.

Kad bi Rusi bili sigurni da Amerikanci nece na te otoke, bilo bi to vraceno vec davno. Nadam se da ce to biti jedan od uvjeta Japanu.

VL
ST
stomugromova
18:05 22.01.2019.

Bilo je nekih razgovora u vezi gospodarske suradnuje na dva otoka,Međutim onda je japanski pregovarač javno zamolio USAmere da se i oni uključe u pregovore,na što su Rusi odmah završili diskusiju oko toga izjavom da je to ruski teritorij kojii je to postao na temelju japanske uloge poraženog u WW"-.Točka.Bernard Karakas,kasniš oko tjedan dana.

VL
ST
stomugromova
18:02 22.01.2019.

Potpuno krivo.Dok je Japan pod USA okupacijom,neće vidjeti te otoke pod svojom kontrolom.Ovo je potpuna dezinformacija.

VL
Avatar superhik74
superhik74
21:03 22.01.2019.

Ha, ha, ha...da osvajac Putin. Mora biti da ekipa iz Buzina jos ne moze doci sebi kako je pametno mirnim putem iskoristio puc kojeg je CIA i Nuland rezirala u Ukrajini i vratio Krim gdje je uvije i pripadao. Jos da se sada pomiri s Japanom i ujedini dvije Koreje i biti ce jos vecih izljeva bijesa iz Buzina, koji predstavljaju osvajace Afganistana, Iraka, Libije, Jemena, Sirije itd. itd.

VL
AA
aabbcc
15:42 22.01.2019.

Navali narode, sve sto Rusi vrate Ameri okupiraju !

VL
DU
Deleted user
13:12 23.01.2019.

Malo postovanja neb skodilo, za piskarala iz buzina. Ruje su nam prodavali oruzje 91 dok su nam zapadnjaci udarli embargo. Skabrnja Nadin i Vukovar se nebi desli da nam mirotvorni zapadnjaci nisu vezali ruke

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:51 23.01.2019.

ajd sad nek novinar da izvor na kojem temelji zadnju izjavu u članku.... gdje je to i kad ispitivano među rusima dal su oni za davanje otoka japancima?! jedini dostupni podaci govore o tome da 70% rusa smatra da otoke ne treba dati japancima, manje od 15 da bi ih mogli dati u zamjenu za neke ustupke, ostatak nema mišljenje o tome, svejedno im je. što novinar nije prenio vijest objektivno i cjelovitu, pa da bude svima jasno što je putin rekao. a rekao je sasvim jasno i bez uvijanja, da će o tome odlučiti narod, bez njihovog pristanka se o teritoriju neće odlučiti. i lavrov je pred mjesec i pol izjavio da rusija nikad nije rekla da će 'vratiti' otoke, već da se može pregovarati samo oko načina gospodarenja otocima i morem oko njih. što novinar nije napisao da je ukrajinac na čelu sssr-a nakon što je rusiji uzeo krim i darovao ga ukrajini, nastavio sa dijeljenjem ruskog teritorija, pa je tako da bi omilio zapadu japancima ponudio četiri otoka, bez suglasnosti vrhovnog sovjeta, ali je sporazum ipak ratificiran nakon uklanjanja protivnika, međutim japanci povlače ratifikaciju pod pritiskom amerikanaca, kao da im neće vratiti okinavu ako to potpišu. okinavu do danas nisu vratili, japan je pod totalnom američkom kontrolom. rusa su zapadnjaci preveslali nekoliko puta, sva obećanja prekršili, pa čak i potpisane ugovore. u ovom slučaju putin nema puno izbora, ako narod veli da je za darovanje otoka, ok, ali ako veli ne, onda zdravo 'pregovori'. amer bi odmah tamo bazu imao. ne mere!

VL
TO
Toni70
22:48 22.01.2019.

Osvajač Putin Japanu vraća dio otočja Kurila? Kad je netko "bosnac" onda to tko gleda . Ide i ovako realnije Ruski predsjednik , vrača bivšem i sadašnjem- potencijalnom neprijatelju vraća dio otočja .,. Kako znamo pola europe su več vratilivratili Rusi i zna se dobili par miliona više neprijatelja i NATO saveznika . Koji se ih boje teko da se traže rakete i naravno efikasno atomsko naoružanje samo ne pre glasno za stoku sitnog zuba da se neki nebi pravili važni kako imaju pravo da komentiraju tu temu !! Rusija kao neprijatelj Amerike i Japana Zajedničkim Ratnim brodovima krstare između Kine i Koreje Japan ima novi nosač Aviona ... moraju mu dati . njegovo ..

VL
JO
Joel
19:38 22.01.2019.

Što je neka zemlja ekonomski siromašnija, te zbog toga po načinu života primitivnija, samim tim je i religioznija i ne razumije da svijet funkcionira zbog medjusobnih interesa. Anglo-saksonci i dio Židova tako razmišljaju već dovoljno dugo i zato za sada i "drmaju" svijetom. Pogledajmo nas Balkance, pogledajmo muslimane... pokolj do pokolja zbog vjerovanja u Krista (na jedan ili drugih 1000 načina), Muhameda, Budhu .... Tako nam i treba.

VL
Avatar superadresa
superadresa
21:36 23.01.2019.

Ne dati otočje sve dok USA ima baze u japanu

VL
KO
Konstantinos
15:36 22.01.2019.

I opet ortodoksni popovi "pale" narod. Neka skinu mantiju i osnuju stranku.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.