Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izniman iskorak

'Osumnjičenik je u bijegu': Uhidbeni nalog za Putina ipak je 'big deal' za svjetsku pravdu

18.03.2023.
u 20:00

Naravno, službena Moskva već se očitovala da se odluke MKS-a njih ne tiču i za Rusiju su pravno besmislene. Ni Ukrajina nije članica Rimskog statuta, ali prihvatila je nadležnost MKS-a za zločine počinjene u Ukrajini od 2014. pa se upravo na tome temelji nadležnost MKS-a. Druga je stvar što bi bilo kad bi se Putin zatekao na teritoriju zemlje koja nije članica Rimskog statuta.

Komentara 37

CM
Crni_moj
22:49 18.03.2023.

Led je probijen, a sad kad bi članice ICCa imali hrabrosti pa moralno i pravno odlučili ovu novu praksu primijeniti i na sve druge velike sile koje su bez UN mandata ubijale po cijelom svijetu, bio bi to sretan dan za planetu. Ovako je nažalost tužna slika duplog morala i nemoći malih zemalja.

ST
stomiovotreba
10:51 19.03.2023.

A Hiroshima, Nagasaki, Dresden, Abu Garib, Guantanamo Bay?

Avatar messerschmidt
messerschmidt
21:18 18.03.2023.

To je onaj sud koji Amerika ne priznaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije