Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pritvoren zbog šaranja po Tuđmanu:

'Pajkani su mi za doručak dali paštete i kruva, ali barem sam jeo doručak'

Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/4
19.01.2019.
u 21:14

Od petka se nalazi na slobodi te tek treba čekati daljna sudska postupanja.

Osumnjičeni Filip Drača (24) za kojeg se sumnja da je 5. siječnja ove godine na spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu sprejem nacrtao komunistički simbol srp i čekić proveo je noć u pritvoru na zagrebačkim Oranicama prenosi 24sata.

Spomenuti se pohvailo i doručkom na društvenim mrežama - Zaista je točno da se iza rešetaka bolje jede nego na slobodi. Policajci su mi za doručak dali paštete i kruha, ali barem sam jeo doručak - 

Sumnjiče ga za kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, a prema tom zakonu onaj “tko ošteti, uništi, izobliči ili učini neuporabljivom tuđu stvar” kazniti kaznom zatvora do dvije godine te da ista kazna prijeti onome tko “crtežima ili natpisima neovlašteno mijenja izgled zidova, motornih vozila ili drugih površina.”

Nakon što je policija provela kriminalističku obradu Drač je zadržan preko noći kako bi ga ujutro mogli odvesti na ispitivanje u Općinskog državno odvjetništvo. Ne zna se da li su tražili određivanje istražnog zatvora, no već u petak je bio na slobodi.

Povezivao se s Radničkom frontom, ali stranka je priopćila da Filip nije njihov član niti je to bio.

Iz stranke su izjavili da je sudjelovao u nekim njihovim akcijama. Ipak, nisu znali za šaranje, ali ga u tome apsolutno podržavaju te upiru prstom u licemjere koji šire hajku i vrše javni linč, a zatvaraju oči na bezbrojne grafite s ustaškim i nacističkim simbolima za koje kazne jednostavno ne postoje. 

- Razvlačenje njegova lica, zatim imena i na kraju Facebook profila ne samo što je potpuno nezapamćeno i neozbiljno za jedan akt grafitiranja, nego i potencijalno ugrožava njegovu sigurnost - kazali su iz Radničke fronte.

Zagrebački odvjetnik Branko Šerić govori da nije uobičajeno da se za crtanje grafita šalje istražnom sucu i dodaje da - bez obzira čija obilježja ispisivali, treba jednako postupati - i pitajući se što je bilo s onima koji su šarali slovo U na bistu Ive Lole Ribara u Zagrebu.

Srp i čekić na spomeniku Franji Tuđmanu

 

Ključne riječi

Komentara 158

NA
NasaSenkica
21:26 19.01.2019.

Između srp cekic i kokarde nemos provuci list papira...petokraka je oduvjek bila u sluzbi legaliziranja srpskih zlocina...to modus operandi srba i zastite takovih zlocina..ne znam sto je tocno ovaj toboze antifa ali bih se u zivot kladio da je srbic i cetnik...po svim gradovima ih ima poput ovog...cetnici zamotani u plast europskih antifa...

DU
Deleted user
21:25 19.01.2019.

On, i svi slični njemu trebaju promisliti kaj rade.... kužite?... a budala se izražava kao iz filmova u 70- im... pajkani?...kruva?... hahaha... kad tad doć'e maca na vratanca.......

IP
info_punkt
14:57 20.01.2019.

Podrška dečku, uz malu zamjerku, što se nije i uneredio ispred.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije