Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo jedan kandidat

Osumnjičeni Ivan Tomljenović opet će biti načelnik Karlobaga

Ivan Tomljenović Mima
likaplus.hr
Autori: , veb/vlm
13.10.2013.
u 20:38

Ivan Tomljenović Mima, koji je ljetos dao ostavu na mjesto načelnika Karlobaga, danas je bio jedini kandidat na ponovljenim izborima.

Ostavku je dao je jer je mislio kako mu je to uvjet da izađe iz pritvora, no sudski pravorijek bio je drukčiji

Ivan Tomljenović Mima, koji je ljetos dao ostavu na mjesto načelnika Karlobaga, danas je bio jedini kandidat na ponovljenim izborima. Tomljenović je dao ostavku zato što je u USKOK-ovoj akciji uhićen jer ga se tereti za zloupotrebu položaja i ovlasti prilikom ugovaranja i plaćanja građevinskih radova za koje je na području Karlobaga bila angažirana gospićka GS tvrtka Marija Brkljačića, a koji je također priveden u srpnju, kada i Tomljenović. Tomljenoviću je jedan od razloga zadržavanja u pritvoru bila opasnost da, kao načelnik, ponovi djelo te je on, ne bi li što prije izašao, dao ostavku. No, zapravo za to nije bilo potrebe jer su, dok je bio u pritvoru, njegovi odvjetnici uložili žalbu na taj razlog zadržavanja što je sud prihvatio, a Tomljenović nije znao jer je dopis suda stigao na njegovu kućnu adresu dok se on nalazio u zatvoru. Ostavkom je isprovocirao izbore na kojima se pojavio kao jedini kandidat. Do poslijepodne, kazao nam je njegov zamjenik Boris Smojver, na birališta je izašlo oko 35 posto stanovnika Karlobaga.

– Kod nas je obično izlaznost visoka, na izborima u svibnju bila je 70 posto – kazao je Smojver, koji je s Tomljenovićem u svibnju imao podršku 65 posto birača. Tomljenović za sada ne želi razgovarati s medijima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije