Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radnica iz pakla

Osumnjičena za čak 21 kazneno djelo!

novac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
27.10.2014.
u 13:45

Tridesetogodišnjakinja je počinila devet kaznenih djela pronevjere, devet kaznenih djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave te tri kaznena djela prijevare

Ženu (30) s labinskog područja policija sumnjiči da je počinila čak 21 kazneno djelo, devet kaznenih djela pronevjere, devet kaznenih djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave te tri kaznena djela prijevare.

Radeći u trgovini u Puli ova je 30-godišnjakinja od svibnja do kolovoza ove godine, na zahtjev klijenata, izrađivala ponude za prodaju sanitarija i keramike. Novac koji je od njih dobila nije prikazala u poslovnim knjigama, već ga je zadržala za sebe. Ponude koje je izradila za klijente također nije prikazala u poslovnim knjigama, a nije ni naručila artikle koje su klijenti tražili.

Na taj je način oštetila svog poslodavca, kao i devet hrvatskih državljana za nekoliko desetaka tisuća kuna. Osim za pronevjere i krivotvorenje službenih ili poslovnih isprava, 30-godišnjakinju se sumnjiči i za prijevare. U jednom slučaju dogovorila je da će osobno riješiti klijentu opremu za izgradnju bazena, za što joj je muškarac predao nekoliko desetaka tisuća kuna, dok je u drugom slučaju klijentici isporučila samo dio naručenih proizvoda, i to ne iz asortimana svog poslodavca. Tako je protupravno prisvojila nekoliko desetaka tisuća kuna. Usto, sumnjiči se da je krajem prošle godine s jednom Puljankom dogovorila izgradnju bazena, za što je dobila i nekoliko desetaka tisuća kuna, no radove nije izvela, a novac je zadržala. Protiv 30-godišnjakinje se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

>>Šac pronađen u Crikvenici pa kazneno prijavljen za krađu 64.000 kuna

>>U 13 godina bankar prevario 13 klijenata i sebi uzeo 3,5 milijuna kuna

Komentara 2

DU
Deleted user
14:35 27.10.2014.

Kakva apstrakcija.

MO
modovisisajteMaraschino
12:10 28.10.2014.

ljudi zbog par desetaka tisuća kuna se ne isplati u zatvor ići... samo ako imate priliku da maznete nekoliko milijuna kn i više tek onda riskirajte... sakrijete novac ili kupite nekretnine na imena vaše djece te sve ostalo prepišite na djecu tako da ništa ne posjedujete. i nitko vam ništ ne može... odslužite par godina zatvora a imovina ostane vašoj djeci... živio hrvatski zakon apsurda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije