Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži ga Interpol

Osumnjičen da je u Ukrajini ubio trudnu zaručnicu

Branimir Ćaleta (1)
Foto: screenshot/Facebook
1/4
29.10.2013.
u 18:41

Ćaleta je Annu, veselu i ljubaznu djevojku koja je radila u osiguravajućem društvu u rodnom Dnjepropetrovsku, upoznao prije nekoliko godina, otkada su u vezi.

Detalji brutalnog ubojstva trudne Anne Kitaeve (36) koje se 16. rujna ove godine dogodilo u hostelu Menorah u ukrajinskom gradu Dnjipropetrovsku i dalje su u mislima mnogih stanovnika tog grada. Anna je svoju posljednju noć provela u sobi hostela sa svojim zaručnikom, 29-godišnjim Branimirom Ćaletom koji je, iako rođen u Slovačkoj, odrastao i većinu svog života proveo u Hrvatskoj, u Vinovcu nedaleko od Primoštena. Ćaleta je Annu, veselu i ljubaznu djevojku koja je radila u osiguravajućem društvu u rodnom Dnjepropetrovsku, upoznao prije nekoliko godina, otkada su u vezi.

– Jutros mi je bilo lipo na kavi. Ana i ja kao u bajci. Sunce, more i šetnja po rivi – samo su neki od statusa koje je Ćaleta sve do kraja prošle godine pisao na Facebooku.

Par se lani zaručio, a u veljači ove godine doznali su da će za devet mjeseci dobiti prinovu. Što je pošlo po zlu sedam mjeseci poslije, kada je čistačica hostela Menorah dok je čistila sobe ispod kreveta pronašla u plahtu zamotano Annino tijelo, još uvijek je nepoznanica. Prema pisanju ukrajinskih medija Anna je umrla od udarca u glavu od kojeg joj je pukla lubanja. Tamošnji portali prenijeli su da je ubojica nakon ubojstva pobjegao uzevši sve svoje osobne stvari, a obitelj pokojnice ukrajinskim je istražiteljima izrazila sumnju da ju je ubio njezin zaručnik iz Hrvatske.

Prije desetak dana netko od hotelskih djelatnika u Primoštenu na internetu je slučajno pronašao tjeralicu koju je objavio ukrajinski Interpol. Zaprepastili su se kad su doznali da je njihov kolega i prijatelj Branimir osumnjičen za teško ubojstvo s predumišljajem. Kada se doznalo za tjeralicu, Ćaleta je još nekoliko dana ostao raditi, a zatim se naglo prestao pojavljivati na poslu i javljati svojim kolegama i prijateljima.

Osumnjičeni Ćaleta trenutačno je slobodan i nesmetano se šeće po Hrvatskoj, a kako je zločin počinjen u Ukrajini s kojom Hrvatska nema potpisan sporazum o međunarodnoj pravnoj suradnji, nema nikakve zakonske osnove da osumnjičenika za teško ubojstvo policija privede i, s obzirom na to da Ukrajina nije u EU, ne postoji mogućnost djelovanja ni po europskom uhidbenom nalogu. Budući da Ćaleta ima hrvatsko državljanstvo, a Hrvatska svoje građane ne izručuje, osumnjičeni može raditi što hoće, a policija jedino može obavijestiti Interpol o tome gdje se on nalazi.

>>Radnik ubio direktora i njegova sina pa presudio i sebi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije