Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virovitica

Osuđeni poduzetnik opet izvjesio plakate protiv Kirina i Đakića

'podravina i bilogora, virovitica, arhiv namjestaj iz prostorija radio alfe na kojemu je poduzetnik zdravko tomekovic kirina i djakica prozvao bandom lopovskom snimila: marija lovrenc'
'Marija Lovrenc/VLM'
06.04.2010.
u 16:35

Osim što je nepravomoćno osuđen za klevetanje dvojice političara, Tomeković je kazneno prijavljen zbog sumnje u zloporabu položaja i ovlasti.

Virovitički poduzetnik Zdravko Tomeković, koji je krajem ožujka nepravomoćno proglašen krivim za klevetanje gradonačelnika Ivice Kirina i saborskog zastupnika Josipa Đakića, jer ih je prozvao "bandom lopovskom", ne miruje. Na uskrsno jutro polijepio je plakate na kojima donosi provokativne poruke usmjerene, kako piše, "Kiri" i "Jopi", prozivajući ih "što gledate, nisam ja vaš uzor Sanader da ću pobjeći".

Osobna bitka

Jučer je opet postavio nove plakate, u krugu virovitičke tržnice, na kojima Kirina proziva da je "izručio Gotovinu za Barabu", asocirajući na vrijeme njegova ministarskog mandata. U svome načinu obračuna s političarima Tomeković ne vidi ništa sporno.

– Imam pravo s njima komunicirati. Plakati su jasni i ja stojim iza onoga što sam napisao i potpisao. Nastavit ću tako i dalje – kazao je Tomeković, čiji je način komunikacije, kako javnost smatra, davno prešao u osobnu bitku koja prelazi sve granice dobrog ukusa.

Nove tužbe

Prošlog tjedna virovitički poduzetnik zaradio je prijavu zbog 17 kaznenih djela iz domene zloupotrebe ovlasti i položaja jer je kao direktor tvrtke 7 Plin, zajedno s još dvije osobe, u razdoblju između 2004. i 2007. godine, oštetio grad i državu za 1,44 milijuna kuna.

Na upit o tome Tomeković ističe da je riječ o posebnoj borbi koju moćnici vode protiv njega.

- Za mene policija i sudovi imaju poseban model. Svima je jasno tko postavlja šefove sudova, porezne i policije i tko kime upravlja – uvjeren je taj umirovljeni branitelj s oko 8100 kuna mjesečne mirovine, iz koje će plaćati odštetu.

Tvrdi da je na nalaz porezne uprave, koja ga s krajem 2009. godine tereti za više od tri milijuna kuna neplaćenih dugova, već podnio tužbu mjerodavnom sudu jer je porezna - pogriješila u izvješću.

Kirin kaže da više neće odgovarati na prozivke posrnulog poduzetnika koji je očito izgubio osjećaj za stvarnost. Za njega je ta priča završena.

– Sve ćemo rješavati na sudu – ističe Kirin.

– Ovo više nisu postupci normalne osobe. Za sve prozivke slijedi nova tužba – najavio je, pak, Đakić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije