Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD Anton Gjergjaj kriv je za pucnjavu u kafiću

Osuđen zlatarov sin

27.02.2009.
u 18:48

KARLOVAC – Anton Gjergjaj, sin poznatog zagrebačkog zlatara, nepravomoćno je uvjetno osuđen na karlovačkom Općinskom sudu na godinu dana zatvora, s rokom kušnje od dvije godine, zbog pucanja iz pištolja marke HS 2000 u zagrebačkom kafiću Orsaj. Suđenje se otezalo čak punih devet godina, a spis se seljakao od suda do suda. Na Božić 2000. godine u kafiću Orsaj došlo je do naguravanja i pucnjave, u kojoj je ranjen Patrik Uroić, tada 21-godišnjak.

Metak mu je okrznuo glavu. Za suđenja nije otkriveno tko je u prepunom kafiću izazvao svađu i masovnu tučnjavu. Ranjeni Patrik Uroić u svjedočenju je kazao da ne zna tko je, dok je bio leđima okrenut, ispalio dva hica, a jedan mu je metak okrznuo zatiljak. Ipak, pištolj iz kojeg su i sudski vještaci neosporno utvrdili da je pucano, pronađen je kod Antona Gjergjaja.

Sutkinja karlovačkog Općinskog suda Sanda Janković obrazložila je da je sud u obzir uzeo da se ovaj postupak vodi punih osam godina, čime su i sudovi koji su ga vodili prekršili pravilo da to moraju učiniti što brže.

Olakotno je to što nije bilo težih posljedica. Antonu Gjegjaju oduzet je pištolj, a morat će namiriti i troškove postupka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije