Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šakil afridi

Osuđen na 33 godine zatvora jer je CIA-i otkrio Bin Ladena

\'(FILES): This undated file photo shows former, late al-Qaeda leader Osama bin Laden at an undisclosed place inside Afghanistan.  Osama bin Laden is dead and gone but his demise was trotted out April
Reuters/PIXSELL
23.05.2012.
u 17:02

Afridiju je tijekom dvomjesečnog sudskog procesa bila uskraćena obrana, a po izricanju kazne upućen je u zatvor u blizini Peshawara. Uz višegodišnju robiju, morat će platiti i kaznu od 3500 dolara jer je osuđen i za špijunažu u službi SAD-a

Pakistanski liječnik Šakil Afridi koji je američkoj obavještajnoj agenciji CIA-i pomogao u lociranju Osame bin Ladena osuđen je na 33 godine zatvora.

CNN piše da je Afridi optužen za izdaju jer je organizirao lažnu akciju cijepljenja kako bi prikupio DNK stanovnika bin Ladenova imanja u gradu Abbottabadu na sjeveru Pakistana. CIA tada nije bila sigurna skriva li se vođa al-Qa'ide na svome posjedu, no uz Afridijevu pomoć američki obavještajci potvrdili su svoje sumnje. Uslijedila je akcija u kojoj su pripadnici američkih snaga u svibnju 2011. smaknuli bin Ladena.

Afridiju je tijekom dvomjesečnog sudskog procesa bila uskraćena obrana, a po izricanju kazne upućen je u zatvor u blizini Peshawara. Uz višegodišnju robiju, morat će platiti i kaznu od 3500 dolara jer je osuđen i za špijunažu u službi SAD-a.

Njegova osuda mogla bi narušiti odnose između SAD-a i Pakistana koji od Washingtona godišnje dobiva milijarde dolara pomoći.

Komentara 19

OB
-obrisani-
17:34 23.05.2012.

Kako sad to ako je jučer bila vijest o prirodnoj smrti Osame bin Ladena 2006,g. ????

NJ
Njamanjam
17:52 23.05.2012.

Možda onaj koji je to jučer tvrdio nije u pravu.

K1
k1milica
07:41 24.05.2012.

ma nije ziv opet su ga neki dan .....ubili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije