Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPĆINSKI SUD VARAŽDIN

Osuđeni stranci koji su nudili "čarobni" asfalt

kune
Igor Kralj/PIXSELL
17.11.2015.
u 13:51

Vratili su novac prevarenima, a moraju platiti i 49.000 kuna sudskih troškova

Sedmorica stranih državljana koji su prevarili poduzetnike nudeći im "čarobni" asfalt, nagodili su se i zaradili uvjetne zatvorske kazne. Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv trojice državljana Irske, trojice državljana Velike Britanije i jednog Poljaka zbog prijevare. Na varaždinskom, koprivničkom, virovitičkom i sisačkom području tijekom listopada obilazili su tvrtke lažno se predstavljajući kao zaposlenici stranog poduzeća koje se bavi asfaltiranjem.

Nudili su asfaltiranje dvorišta po cijenama znatno nižim od tržišnih, a nakon što su od klijenata pokupili novac, na dvorišta su dovozili drobljeni šljunak u kojem se, uvjeravali su, nalazi emulzija od koje će se šljunak stvrdnuti i stvoriti - asfalt. Desetero tvrtki oštetili su za 240.000 kuna. Temeljem sporazuma koji su sklopili s državnim odvjetništvom, Općinski sud u Varaždinu uvjetno ih je sve osudio na kaznu zatvora od jedne godine i rok kušnje od tri godine. Vratili su novac prevarenima, a moraju platiti i 49.000 kuna sudskih troškova. Oduzet im je teretni automobil marke Scania.

>> Nasjeo na priču da je naslijedio 1,8 milijuna eura

Komentara 1

VV
vedran.vuinac
16:27 17.11.2015.

emulzija, ha, ha, carevi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije