Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ U ŠVEDSKOJ

Osuđen za silovanje zbog nedobrovoljnog seksualnog odnosa

Stockholm
Foto: Reuters/PIXSELL
13.07.2019.
u 10:30

Djevojka ga je pozvala da spavaju zajedno, no rekla mu je da ne želi seks

Godinu dana nakon što je u Švedskoj usvojen kontroverzni zakon prema kojemu partneri prije seksa moraju eksplicitno pristati na odnos, gotovo pa potpisati svojevrsno odobrenje ili osigurati dva svjedoka, donesena je i prva presuda.

Dvadeset sedmogodišnji Šveđanin osuđen je na dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog “nedobrovoljnog seksualnog odnosa”.

On je tijekom prošle godine upoznao jednu djevojku na društvenim mrežama, a nakon nekog vremena ona ga je pozvala da prespava kod nje u stanu. I to ne samo u stanu, već zajedno s njom u istom krevetu.

Ona mu je rekla da “ne želi seks s njim, no kada su legli, mladić je krenuo milovati djevojku. Prvo po trbuhu, pa po međunožju, a djevojka nije prosvjedovala, već je rekla da ne želi ići dalje. Nakon nekog vremena, mladić je stavio jedan svoj prst na trenutak u njenu vaginu, piše u presudi, a potom je prestao s milovanjem i potpuno se povukao, okrenuo se na drugu stranu i zaspao.

Ujutro je Šveđanka predala tužbu sudu za silovanje, a pravdanja da seksa u stvarnom smislu riječi nije ni bilo, ili da je ona, po svemu sudeći, željela odnos, nisu pomogla.

Treba dodati da 27-godišnji počinitelj nije osuđen samo zbog silovanja, nego i zbog drugih djela, zbog silovanja djeteta (žrtva je tinejdžerica, što znači da može biti i maloljetna). Za samo silovanje dobio je osam mjeseci zatvora.

 

Ključne riječi

Komentara 77

CE
cenzura
21:40 12.07.2019.

Pitam se jel "doktori" i "inžinjeri" s bliskog istoka traže pismeno odobrenje???

SO
sokodnaranče
21:49 12.07.2019.

Odvratna drzava!

TH
than
20:53 12.07.2019.

Od sada prije sexa kod javnog bilježnika da ovjeriš pristanak. Hahahahaha. Kuda ode ovaj svijet...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije