Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Osuđen za silovanje zbog nedobrovoljnog seksualnog odnosa

Djevojka ga je pozvala da spavaju zajedno, no rekla mu je da ne želi seks
13. srpnja 2019. u 10:30 77 komentara 13192 prikaza
Stockholm
Foto: Reuters/PIXSELL

Godinu dana nakon što je u Švedskoj usvojen kontroverzni zakon prema kojemu partneri prije seksa moraju eksplicitno pristati na odnos, gotovo pa potpisati svojevrsno odobrenje ili osigurati dva svjedoka, donesena je i prva presuda.

Policija SISAK Kaznena prijava zbog silovanja djeteta

Dvadeset sedmogodišnji Šveđanin osuđen je na dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog “nedobrovoljnog seksualnog odnosa”.

On je tijekom prošle godine upoznao jednu djevojku na društvenim mrežama, a nakon nekog vremena ona ga je pozvala da prespava kod nje u stanu. I to ne samo u stanu, već zajedno s njom u istom krevetu.

Ona mu je rekla da “ne želi seks s njim, no kada su legli, mladić je krenuo milovati djevojku. Prvo po trbuhu, pa po međunožju, a djevojka nije prosvjedovala, već je rekla da ne želi ići dalje. Nakon nekog vremena, mladić je stavio jedan svoj prst na trenutak u njenu vaginu, piše u presudi, a potom je prestao s milovanjem i potpuno se povukao, okrenuo se na drugu stranu i zaspao.

Ujutro je Šveđanka predala tužbu sudu za silovanje, a pravdanja da seksa u stvarnom smislu riječi nije ni bilo, ili da je ona, po svemu sudeći, željela odnos, nisu pomogla.

Treba dodati da 27-godišnji počinitelj nije osuđen samo zbog silovanja, nego i zbog drugih djela, zbog silovanja djeteta (žrtva je tinejdžerica, što znači da može biti i maloljetna). Za samo silovanje dobio je osam mjeseci zatvora.

 

THEMENBILD, Flugverkehr
Držala ih u drvenoj kutiji
Ženu zaustavili u zračnoj luci, nisu mogli vjerovati što je nosila u prtljazi
Suvremene laserske metode ispravljanja dioptrije u Opto Centru
  • cenzura:

    Pitam se jel "doktori" i "inžinjeri" s bliskog istoka traže pismeno odobrenje???

  • sokodnaranče:

    Odvratna drzava!

  • than:

    Od sada prije sexa kod javnog bilježnika da ovjeriš pristanak. Hahahahaha. Kuda ode ovaj svijet...