Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušaj ubojstva

Osuđen na dvije godine: Dok je spavala, nožem ubo suprugu u prsa

Nož - napad nožem
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
20.05.2019.
u 14:52

Djelo je na sudu priznao, a i izrekao je kajanje zbog istog, što mu je sud cijenio kao olakotne okolnosti, baš kao i neosuđivanost, stariju životnu dob te činjenicu da mu je narušeno zdravlje.

Josip Vorih (72) osuđen je danas na zagrebačkom Županijskom sudu na dvije godine zatvora jer je lanjskog 12. listopada oko 23.15 sati u Donjoj Pačetini pijan ušao u spavaću sobu u kojoj je spavala njegova supruga (69), probudio ju i potom joj u desnu dojku zabio nož dužine 18 centimetara.

Djelo je na sudu priznao, a i izrekao je kajanje zbog istog, što mu je sud cijenio kao olakotne okolnosti, baš kao i neosuđivanost, stariju životnu dob te činjenicu da mu je narušeno zdravlje. Sud je iskoristio mogućnost da mu zbog svih tih olakotnih okolnosti izrekne kaznu ispod zakonskog minimuma, a na dodatno ublažavanje se nije išlo zbog toga jer je Vorihu još 2010. godine izrečena mjera obaveznog liječenja od alkohola, koje se on očito nije pridržavao te istom nije postignut nikakav efekt.

Istu mjeru obaveznog liječenja od alkoholne ovisnosti sud mu je izrekao i ovaj put.

Inače, prije tih devet godina na liječenje ga je bila dovodila upravo žena koju je sad pokušao ubiti, a ona je danas na sudu tvrdila kako njezin suprug inače nije nasilna osoba, ali sud nije povjerovao tim njezinim navodima. Sutkinja je napomenula kako je već imao priliku liječiti se, ali tu priliku nije iskoristio, a stav vještaka koji su procjenjivali Voriha je da postoji realna opasnost da ponovi kazneno djelo, zbog čega mu je ponovno produljen pritvor u kojem se nalazi otkako je lani uhićen. 

Komentara 2

Avatar VinkoL
VinkoL
17:34 20.05.2019.

Jaka kazna od 2 godine. Pa na tolko treba osudit nekog ko se kamenom zgodi na mačka, a ne koljača koji se "kaje".

SE
serđo12
15:23 20.05.2019.

Zene u tim godinama postanu nemoguce , pa se trebao pobrinuti da puno prije ode s nekim drugim od njega !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije