Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Panenić odgovorio na prozivke

'Oštro odbacujem optužbe da sam dobio otkaz zbog navodne krađe stiropora'

Tomislav Panenić
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
05.02.2016.
u 15:02

Nikada ne bih doveo u pitanje svoju odgovornu poziciju zamjenika voditelja Baumaxa i to samo zato da bih otuđio stiropor u vrijednosti nekoliko stotina kuna – poručio je Panenić

Nakon što je čelnik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević danas zatražio hitno očitovanje ministra gospodarstva Tomislava Panenića vezano uz navodnu krađu stiropora i otkaz u tvrtki u kojoj je radio, oglasio se i sam ministar.

– Nastavno na optužbe čelnika Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozrena Matijaševića, osjećam se dužnim odgovoriti na nečasne optužbe koje mi se proteklih tjedana uporno podmeću. Naime, oštro odbacujem optužbe da sam dobio otkaz zbog navodne krađe u tvrtki Baumax Zagreb d.o.o.

Nikada ne bih doveo u pitanje svoju odgovornu poziciju zamjenika voditelja Baumaxa i to samo kako bih otuđio stiropor u vrijednosti nekoliko stotina kuna. Isto tako, potpuna je neistina da sam dobio otkaz, riječ je o sporazumnom raskidu ugovora, a o detaljima raskida radnog odnosa nisam u mogućnosti govoriti sukladno članku 15. Ugovora s tvrtkom Baumax Zagreb d.o.o. koji me obvezuje da poslovne podatke, dokumentaciju i ostale informacije, a koje se tiču poslodavca, moram čuvati kao tajnu i ne smijem prosljeđivati trećim osobama.

U sektoru Ministarstva gospodarstva čekaju me veliki i važni potezi za koje smatram da su od puno većeg interesa javnosti od zlonamjernih neistina koje smo imali prilike čitati u medijima – stoji u odgovoru ministra Panenića koji je stigao u priopćenju Mosta.

>> Matijašević: Neka se Panenić hitno izjasni je li ili nije dobio otkaz zbog krađe stiropora

>> Zid od stiropora između novog ministra i javnosti

>> Tomislav Panenić: 'Naše reforme naići će i na poteškoće raznih interesnih skupina'

Komentara 68

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
15:11 05.02.2016.

Dakle, što reći o ovom svemu što se ove dane dogada u Večernjem? Lete napisci Ljubice Gatarić, Tee Romić, Ane Vuksanović i ostalih, kojima žustro kritiziraju vladu, naravno (misle one) s pravom. Nemojmo zaboraviti kako su to stručnjakinje svjetskog kova, dio tima, koji je, kada je novi predsjednik vlade izabran, kroz ove novine čak i predlozio niz likova koji bi trebali biti ministri. No, vidi vraga, Tim to nije prihvatio i sada se bjeloglavi (ili crvenoglavi) supovi obrušavaju, nemilice. S guštom se čeka i prenosi svaka izjava marginalaca kao npr. Becne Pusić, koja je naravno "fulala ceo fudbal" izjavama o predsjednici u izbornoj noći i sada se ne može načuditi kako ju Kolinda ne podržava. Uglavnom, čini se kako je VL iz relativno objektivnog lista prešao u partijsko glasilo, gdje se na površini eksponiraju dvije tri novinarke, a znamo što ustvari pluta na povrsini vode. Druga je mogućnost kako je to podla igra rukovodstva VL koje onda namjerava dotične popratiti nogom u vritnjak kada ustanovi kako je ipak biti bolje u dobrim odnosima s onima na vlasti, i dati im nakon toga pisati tek o spolnom zivotu pčela u Slavoniji. O tempora, o mores.

Avatar Feniks
Feniks
15:21 05.02.2016.

Bilo bi zgodno tužiti Ninu Pavića!

SM
sandra.markovic.94695
15:12 05.02.2016.

sigurno si je covek to zel za kotec od svinja, fuj dali je moguce da ce te sada prozivati sve nove ministre? sramota nedate ljudima da rade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije