Naslovnica Vijesti Crna kronika

Ostojić o napadu na djevojke: Ako su policajci krivi, bit će kažnjeni

Skupina muškaraca napala je šest djevojaka za koje su pretpostavili da su lezbijke sa Split pridea. Policajac kojega su pozvale stao je na stranu napadača. Događaj nije evidentiran u policijskom sustavu.
19. lipnja 2012. u 14:00 24 komentara 3 prikaza
ostojic, komadina, mimica (1)
Foto: PIXSELL

- Ako je netko pogriješio onda će biti sankcioniran...Isto tako molim da se ne generalizira...Upravo raščišćavanjem i točnim činjenicama branit ćemo ugled policije i njeno profesionalno postupanje - napisao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić na svom Facebook profilu komentirajući napad na skupinu djevojaka u Splitu. Dodao je i da je protiv napadača podnesen optužni prijedlog, te da će o detaljima izvijestiti PU splitsko-dalmatinsku koja je nadležna za slučaj. Ostojić je pozvao sve koji imaju informacije, koje mogu pomoći raščišćavanju slučaja, da mu ih dostave na e-mail adresu ministar@mup.hr.

Kako smo ranije saznali, splitska policija nema evidentiran napad na skupnu djevojaka u ranim jutarnjim satima nedjelje, nakon Gay pridea Split koje su "prepoznate" kao lezbijke, a napala ih je grupa muškaraca na splitskim Bačvicama. Policajac koji je došao na mjesto događaja navodno se stavio na stranu napadača, jednu je od djevojaka odgurnuo pa je pala na pod, a kada su došle u policijsku postaju, policajci su ih, tvrde one, nastavili omalovažavati i vrijeđati.

Djevojke su se požalile udrugama Kontra i Iskorak koje su najavile tužbe protiv počinitelja, ali i policajaca koji su bili u službi.

– Najstrože osuđujemo ponašanje djelatnika policije koji su suprotno zakonu propustili pružiti pomoć žrtvama kaznenog djela te su ih omalovažavali i vrijeđali. Zbog sramotnog postupanja policijskih službenika podnijet ćemo prijave Odjelu za zakonitost postupanja policije, kao i Odjelu unutarnje kontrole u MUP-u. Protiv počinitelja podnijet ćemo kaznenu prijavu zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja, prijetnje i razbojništva, a sve u vezi sa zločinom iz mržnje – poručili su Sanja Juras i Zoran Dominiković iz Kontre i Iskoraka.

U splitskoj policiji kažu da su pokrenuli istragu o zakonitosti postupanja policajaca u službi, ali s obzirom da događaj nije evidentiran u njihovu sustavu, čini se kako su ga pokušali zataškati.

– Pozivamo djevojke da se jave u našu Policijsku upravu, gdje ćemo ih uputiti na Odjel za zakonitost postupanja, a njihov iskaz tretirat ćemo kao predstavku na rad policijskih službenika – rekla je Marina Kraljević-Gudelj, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Kako nam je rekla Sanja Juras, djevojke će se odazvati pozivu unatoč neugodnostima koje su doživjele sa splitskom policijom.

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

  • billynik:

    Što, nije bilo dovoljno medijske pažnje?

  • zmaj5:

    Jel bio pride,je.Jel je bila hrpa policije je.Jel u Splitu i Zagrebu tih dana bilo podređeno sve njima,je.Jel porošena hrpa novaca za njihovo osiguranje,je. Dakle dosta više,nemam ništa proti njih,ali brate mili sad mi se to popelo navrh glave.Pa toliko ... prikaži još! problema u ovoj zemlji,životnih,a jedna je skupina uzela si za pravo da terorizira cijeli narod

  • -obrisani-:

    Ovaj mandrilo bi mogao biti ministar unutarnjih poslova samo i isključivo na Facebook-u nikako u stvarnosti !