Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar policije

Ostojić o krvoproliću u Parizu: Ni Hrvatska nije imuna od mogućeg terorističkog napada

Ranko Ostojić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.01.2015.
u 10:50

Želim iskoristiti priliku da izrazim sućut obitelji poginulih u terorističkom napadu u Parizu, ali nažalost takvih događaja bit će još, rekao je ministar

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić jutros je komentirao brutalan teroristički napad u kojem su ubijeni novinari satiričkog lista u Parizu.

– Ni Hrvatska nije zemlja koja je imuna od mogućeg terorističkog napada, ali mi odgovor na to imamo. Sustavno se borimo protiv terorizma. Prije tri dana u Varaždinu je presječen lanac opskrbe oružja koje je bilo namijenjeno organiziranom kriminalu ili za terorizam. U sljedećim satima dobit ćete informaciju o novoj akciji na području Splitsko-dalmatinske županije. To je naš doprinos borbi protiv terorizma od koje se ne može odustati – kazao je ministar.

"Činimo pravu stvar"

Upitan ima li kakva saznanja jesu li iz Hrvatske otišli ljudi koji se bore u Siriji na strani ISIL-a, ministar Ostojić je rekao da se ne fokusiraju samo na jednu skupinu i na jednu zemlju i da rade sustavno u kombinaciji sigurnosnih službi i Ravnateljstva policije. – Ponavljam, daleko od toga da Hrvatska ne može biti cilj terorističkog napada, u vezi s time treba reći istinu. Ali mi se pripremamo za tako nešto, članica smo koalicije protiv terorizma i činimo pravu stvar. Želim iskoristiti priliku da izrazim sućut obitelji poginulih u terorističkom napadu u Parizu, ali nažalost takvih događaja bit će još – rekao je Ranko Ostojić i dodao da to muči cijeli EU i da je moguće da je netko i iz Hrvatske otišao boriti se na strani ISIL-a u Siriji.

Napomenuo je kako je Islamska zajednica u Hrvatskoj izrazito dobro inkorporirana u hrvatsko društvo, da ta zajednica osuđuje svaki oblik terorizma i da je to najbolji način na koji Islamska zajednica može pomoći i Hrvatskoj i svim ljudima islamske vjeroispovijesti koji žive u našoj zemlji.

>>Najmlađi osumnjičeni predao se policiji, druga dvojica u bijegu!

>>U Parizu nova pucnjava, eksplozija u blizini džamije na istoku Francuske

Komentara 15

MA
Malenkost
11:27 08.01.2015.

Strasan zlocin. S svih strana svijeta Reakcije. To je dobro i tako treba biti. Ne sjecam se da su ovako nakon pada Vukovara ili nakon pokolja kod Srebrenice ili pri bombardiranju Gaze od palestinaca reagirali. Mozda sam zaboravan. Nista nisuu ovi teroristi gori od nasih balkanskih. Tako je i UDBA likvidirala ali HR ich sve stiti i tja pravnik i pravednik ne da da se otvore Akti. Dakle Lustracija! u svim nasljednicama bivse YU.

ĆA
ćaćaća
11:34 08.01.2015.

sinovi udbaša i njihovi štićenici su užasnuti ubojstvima samo ako se ne pita za ubojstva onih koje oni štite..koji jad i tuga...

U1
ursus_1212
11:51 08.01.2015.

Kad spomeneš UDBU, Josipovećevog oca i sličnost riješavanja neistomišljenika u bišoj jugi, odmah ti brišu komentare. Za to još nitko nije odgovarao niti se ispričao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije