Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrova dijagnoza

Ostojić: Neke županijske bolnice ponašaju se kao pijani milijarderi

'22.05.2012., Zagreb - Prof.dr Rajko Ostojic, ministar zdravlja.  Photo: Robert Anic/PIXSELL'
'Robert Anic/PIXSELL'
26.05.2012.
u 23:14

Završena je analiza stanja u bolnicama, a u tijeku je informatičko povezivanje svih hrvatskih bolnica – rekao je ministar za HTV.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić u intervjuu tjedna za Dnevnik HTV-a izjavio je da će projekt smanjivanja liste čekanja zaživjeti za 60 dana. 

– Završena je analiza stanja u bolnicama, a u tijeku je informatičko povezivanje svih hrvatskih bolnica – rekao je, dodavši da je danas samo 60 bolnica povezano i da su napokon uspjeli riješiti dug star već dvije godine. 

Ponovio je da će biti tri vrste lista čekanja - žurna, brza i redovita.

– Uvest ćemo reda prema medicinski prihvatljivim granicama. O hitnosti slučajeva odlučivat će obiteljski liječnici  kazao je. Najavio je da se ove godine planira nabaviti pet vrhunskih CT-a za bolnice u pet regija.

– Neke županijske bolnice, njihovi vlasnici, osnivači, župani, upravna vijeća ponašali su se kao pijani milijarderi, što se vidi iz stanja javne nabave – komentirao je ministar istaknuvši da od župana očekuje da reagiraju na takva ponašanja. U tijeku su i natječaji za sve ravnatelje KBC-ova, rekao je Ostojić.

Komentirajući slučaj djevojčice koja se nedavno ugušila, rekao je kako očekuje od Komora, ali i MORH-a i DORH-a da utvrde eventualnu kaznenu odgovornost.

Komentara 10

TO
Toni50
23:31 26.05.2012.

Ostojić: Neke županijske bolnice ponašaju se kao pijani milijarderi,u balkaniji; ali realitet je da 90% je ipak najobičnija balkanska bjeda pa znamo da neplača niti struju, zanači totalna balana ! Zato su gospoda u vladi odlučili da oni koji nemajumaju nemogu da se i cijena struje digne svim ostalim naivnim Hrvatima platišama ....

RO
rondomilk
23:52 26.05.2012.

naravno da se neke bolnice ponašaju kao pijani milijarderi kad drugi to plaćaju, lako je tako poslovati. možda su pojedine bolnice višak na tržištu. uglavnom ministarstvo ne prati rad bolnica žmiri na jedno oko u slučajevima trošenja novca. ovo sa tri liste čekanja je glupost ako znamo kako novac radi sve onda lista ne postoji ideš odmah. budimo realni zdravstvu nikada dosta novaca, pogledajmo koliko su toga izgradili posljednih godina a to sve na kredit koji sada treba vraćati istovremeno novca nikada manje.

AB
abendblatt
23:28 26.05.2012.

Ministre Ostojicu, slazem se i podupirem vase stavove u nekim nabavama medicinske opreme, samo kontrola nabave moze sprijeciti korupciju i velike nepotrebne troskove,dalje tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije