Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Ostojić: Još neki Hrvati imaju tajne račune u Austriji

Naslovnica
Foto: VL
1/2
03.09.2016.
u 00:02

Aferu “Paška rebra” počeo sam ja istraživati. Ima još Hrvata koji imaju tajne račune u Austriji. Ali o tome ne mogu govoriti...

Ranko Ostojić vrlo je oprezno komentirao nedavne izjave Zorana Milanovića. Nije ni čudno jer je taj Splićanin jedan od najbližih i najvjernijih suradnika predsjednika SDP-a. Ostojić vješto izbjegava odgovoriti na konkretna pitanja pokušavajući razgovor skrenuti na neke opće teme. Razgovarali smo u jednoj slastičarnici u Splitu za vrijeme stanke između Ostojićevih brojnih predizbornih nastupa u ličko-dalmatinskoj, 9. izbornoj jedinici.

Kako se moglo dogoditi da afera u Hypo banci, u koju su umiješani sudac Ustavnog suda Davorin Mlakar i član Državnog izbornog povjerenstva Josip Vresk, ide mimo hrvatske policije i pravosuđa?

To nije točno, niste u pravu. Podaci kojima raspolažu Austrijanci rezultat su suradnje s hrvatskom policijom. Moramo se vratiti dugi niz godina unatrag, u vrijeme kada sam bio ravnatelj policije (za vrijeme Vlade Ivice Račana, nap. a.). Afera “Paška rebra” bila je itekako poznata. Sve ovo što se kasnije događalo predano je Državnom odvjetništvu i veliki dio posla odrađen je u Hrvatskoj.

Ima li još zanimljivih imena među onima koji imaju tajne račune u Austriji?

Apsolutno, ali ja o tome ne mogu govoriti. Ono što sam saznao kao ravnatelj policije dužan sam čuvati kao službenu tajnu. Samo mogu reći da su ti materijali obrađeni i dostavljeni Državnom odvjetništvu. Moram također reći da je DORH uložio veliki napor jer nije jednostavno sve to napraviti na međunarodnoj razini.

Koliko ima tajnih računa? Stotinu, dvije stotine...

Riječ je o puno manjem krugu ljudi. Nemojmo podcjenjivati napore koji su napravljeni u tom smjeru jer to nije nimalo jednostavno.

>>Cijeli članak pročitajte u prilogu Obzor u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće priče:

>>Nikola Grmoja: Petrov kao premijer nije naš uvjet za suradnju

>>Plenković: S ovakvim Milanovićem koalicija je nemoguća

>>Brad Pitt želi ulagati u šibenski Beverly Hills u Zablaću

>>Treba stimulirati rađanje do troje djece, obvezno i novcem

Foto: VLm

Komentara 13

BE
berogrga
22:19 02.09.2016.

Jel ovaj istraživao Milanovićevog brata kad je rovario po poreznoj i po ministarstvima lobirao za tvrtke koje danas vrte milijarde kuna?

SD
sdpesticid
22:02 02.09.2016.

lustracija je čista nula za ono što bi trebalo napraviti u rh. tog istog ustavnog suca potvrdila je i ostojićeva stranka tako da.. nema nam spasa.

Avatar El Indio
El Indio
07:18 03.09.2016.

"počeo sam ja istraživati. Ima još Hrvata koji imaju tajne račune u Austriji. Ali o tome ne mogu govoriti..." hahaha Rankovicu da je to istina i koliko poznajem politicku elitu nebi o tome samo govorili vec bi sa prstom pokazali, taj i taj imaju to i to..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije