Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetnici s rive

Ostojić: Bit ću u paradi da se ne dogodi nasilje kao prošle godine

ranko ostojić  (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
04.06.2012.
u 12:28

Atmosfera u Splitu napetija je nego prije lanjskog okupljanja. Navijačke skupine, navodno, planiraju napad na povorku Molotovljevim koktelima.

Policajaca koji će osiguravati splitski Gay Pride bit će dovoljno. Demokracija, zaštita ljudskih prava i provođenje zakona ne mogu biti predmet razgovora o financijama – rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odbijajući decidirano odgovoriti koliko će policajaca biti angažirano u subotu i koliko će osiguranje stajati. Potvrdio je da će i sam doći na Gay Pride.

– Bit ću u povorci. Idem na paradu s vjerom da se u Splitu neće dogoditi ono što se dogodilo prošle godine. Razlog zašto idem je upravo da se ne dogodi nasilje. Vjerujem da ga neće biti – rekao je Ostojić koji je potvrdio da će se Gay Pride održati na rivi.

Šundov: Samo Grad Split može dopustiti postavljanje razglasa i pozornice

Istodobno, splitski dogradonačelnik Jure Šundov izjavio je da nitko osim grada Splita nema pravo na javnoj gradskoj površini montirati pozornicu, tehnička sredstava, razglas, mikrofone i slično.

– To je zakon – izjavio je Šundov.

Ponovio je da Grad nije zabranio Gay Pride, samo umjesto rive želi da se održi na Prokurativama.

– Mi nismo ni razmatrali mogućnost zabrane, jedino smo htjeli doći do kompromisa između sudionika parade i njezinih protivnika – rekao je Šundov.

Stožer za obranu rive: Zabranite Gay Pride ili nadoknadite štetu!

Gordanu Marasu, ministru poduzetništva i obrta, Građanski stožer za obranu splitske rive u ponedjeljak je uputio predstavku u kojoj ga upozoravaju kako će ugostitelji, trgovci i svi ostali koji posluju na rivi pretrpjeti štetu u subotu, kada neće biti u mogućnosti raditi zbog održavanja Gay parade. Očekuju da bi, s obzirom na štetu koju će imati poduzetnici, Gay pride trebalo zabraniti.

– Mi smo se kao građanska inicijativa odazvali prijedlogu poduzetnika koji su i lani pretrpjeli štetu, a nitko ih nije ništa pitao niti je ikome palo na pamet da im je nadoknadi. Ove godine tražit će naknadu i to od države, koja dopušta događaj zbog kojega u tako teškoj gospodarskoj situaciji svi gospodarski subjekti na rivi moraju biti zatvoreni, kao i od organizatora – najavio je Stjepan Lozo iz Građanske inicijative za obranu rive čiji članovi najavljuju kako će svojim tijelima spriječiti prolazak parade ponosa splitskom rivom.

Atmosfera je u Splitu još napetija nego prije lanjskog Gay Pridea. Navodno ekstremne navijačke skupine planiraju napad na kolonu Molotovljevim koktelima. Policija se vrlo ozbiljno priprema za događaj.

Komentara 556

OB
-obrisani-
13:34 04.06.2012.

Larissa Točno. Plus za tebe

ZE
.zeitgeist.
13:55 04.06.2012.

Da li mi itko može objasniti zašto bi ga smetalo nečije mahanje sa tastavama u duginim bojama?

Avatar tomislav21
tomislav21
13:20 04.06.2012.

gay pride ima mnogo lipi dečki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije